Uniunea Ciclista Internationala (UCI) a anuntat, joi, ca a numit un avocat independent pentru a investiga acuzatiile de dopaj formulate de cotidianul L'Equipe la adresa rutierului american Lance Armstrong, de sapte ori castigator al Turului Frantei. UCI i-a desemnat pe avocatul olandez Emile Vrijman, specialist in dopaj, sa cerceteze acest caz, oficialii forului international manifestandu-si speranta ca toate partile implicate vor coopera.

"Sarcina lui Emile Vrijman si a firmei sale de avocatura, Lamsma Veldstra&Lobe, este de a efectua o ancheta completa in legatura cu analizele efectuate de laboratorul francez Chatenay-Malabry asupra esantioanelor de urina prelevate in timpul editiei din 1999 a Turului Frantei", se arata intr-un comunicat al UCI. Emile Vrijman a detinut si functia de director al Agentiei Nationale Antidoping din Olanda. Cotidianul L'Equipe a scris, pe 23 august, ca in probele de urina prelevate de la Armstrong in timpul editiei din 1999 a Turului Frantei si analizate in anul 2004, in cadrul unor teste stiintifice, au fost descoperite urme de eritropoetina (EPO). Armstrong a dezmintit ca ar fi folosit aceasta substanta.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.