Inaintea Grand Prix-ului Japoniei, de miine, important doar pentru constructori, Honda a anuntat ca se va alinia cu patru monoposturi la startul sezonului 2006, numarul team-urilor din F1 ridicindu-se, astfel, la 11.

Numele noului campion mondial al Formulei 1 este cunoscut, dar asta nu-i impiedica pe Alonso si Raikkonen sa duca o lupta acerba si la Suzuka. Duminica (ora 8.30, in direct la TVR 1), infruntarea lor conteaza pentru clasamentul constructorilor unde McLaren, echipa finlandezului, devanseaza cu doua puncte team-ul francez al ibericului. Disputa poate avea insa si o invitata-surpriza, Ferrari, nu numai prin prisma faptului ca Michael Schumacher a fost al treilea in antrenamentele libere de ieri, dar scuderia de la Maranello si-a trecut in palmares toate victoriile din Grand Prix-ul Japoniei, incepind cu 1999.

In plus, de Raikkonen ghinioanele se tin scai si in Tara Soarelui Rasare, pentru a patra oara in acest sezon el urmind sa fie retrogradat zece locuri pe grila de start, din cauza ca trebuie sa schimbe motorul, distrus dupa doar opt tururi de circuit. Surpriza zilei de ieri a fost japonezul de 23 de ani Sakon Yamamoto, de la Jordan, care, desi s-a aflat doar pentru a doua oara la volanul unui monopost F1, a scos timpi mai buni decit titularii Karthikeyan si Monteiro, semn ca indepartarea acestora din sezonul viitor, cind echipa se va numi Midland, este justificata.

O noutate pentru sezonul viitor ar constitui-o prezenta la start a 11 echipe, Honda pornind negocieri pentru introducerea in Marele Circ a unui nou team, cu doi piloti. Numele echipei B nu a fost stabilit, dar ar putea avea legatura cu British American Racing, partenerul caruia constructorul japonez i-a cumparat actiunile din asocierea BAR-Honda. Pilotii lui Honda pentru 2006 sint Barrichello si Button, iar la echipa a doua vor concura Takuma Sato si Anthony Davidson, acum pilot de teste la BAR.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.