Catalina Ponor, Floarea Leonida, Monica Rosu si Alexandra Eremia sunt, cu mai putin de o saptamana inainte de Nationalele de la Bacau, pe ultima suta de metri in ce priveste pregatirea. Antrenamentele precare efectuate de cele patru medaliate olimpice in perioada premergatoare contrelor pe care le-au avut cu fostii antrenori, Belu si Bitang, par sa puna pe ganduri tehnicienii care se ocupa de sportive la cluburile din localitatile natale.

Chiar daca gimnastele au declarat ca nu vor sa mai fie tinute ca la puscarie in cantonamente si ca pregatirea descentralizata este o alternativa viabila, antrenorii de la Constanta, Bacau si Bucuresti s-au vazut nevoiti sa spuna ca nu au avut la dispozitie timpul necesar pentru a se declara multumiti de rezultat. Sportivele par a avea insa un aliat in federatia de profil.

Conform declaratiilor secretarului general, Adrian Stoica, evaluarea se va face folosind ochiometria. Gimnastele nu se vor bate pentru depasirea unui barem dinainte stabilit sau nu se vor lupta pentru o nota minima pentru a ajunge la mondialele din Australia, cum ar face intr-un trial sau un concurs adevarat. Trebuie doar sa se prezinte bine si sa se miste bine.

"Nu pot sa spun de acum cum se vor prezenta la Bacau. Ultimul test este prea vechi pentru a trage vreo concluzie. Suntem constienti ca sportivele nu trebuie sa atinga forma maxima la aceste Nationale. Evaluarea se va face prin ochiometrie. Va conta daca fac cu usurinta exercitiile, daca se misca bine.", sustine Stoica.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.