Mircea Sandu, presedintele FRF, garanteaza ca meciul de la Praga nu e aranjat si crede ca tricolorii au sanse reale de calificare

Delegatia echipei nationale in Finlanda este condusa de Mircea Sandu, presedintele federatiei. Daca si-ar mentine promisiunea de a nu mai candida, in decembrie, la alegerile pentru sefia FRF, lucru foarte putin probabil, pentru Nasu’ ar trebui sa fie ultima deplasare in strainatate alaturi de tricolori in calitate de lider la "Casa Fotbalului". Spre deosebire de Dragomir, el nu crede ca va fi blat la Praga. Totodata, fostul atacant de la Sportul Studentesc trage nadejde ca Romania va detrona Cehia de pe pozitia a doua in Grupa 1 si se va califica pentru baraj.

EVZ: Domnule Mircea Sandu, bateti in Finlanda?
Sandu: Nu batem noi, ca nu joc eu. Joaca echipa! Baietii trebuie sa bata!

Ce sanse avem?
Destul de mari, dupa parerea mea.

S-ar putea sa castigam degeaba, daca dincolo, la Praga, cehii si olandezii cad la intelegere...
Vedeti-va de treaba!

"Cehia traverseaza o pasa proasta"

Un egal ar avantaja ambele echipe. Olandezii si-ar asigura calificarea, iar cehii ar fi foarte aproape de locul doi.
Sa va spun ceva (zambeste siret, cu subinteles): suporterii sa stea linistiti, le garantez ca nu va fi nimic la Praga! Sigur se va juca pe teren meciul, nu in culise!

In acest caz, ce sanse credeti ca sunt ca Olanda sa ne ajute?
Dupa parerea mea, olandezii au acum o oportunitate foarte buna sa bata la Praga.

Cehilor le lipseste aproape o echipa intreaga...
Cel mai important om al lor era Koller. Pe el se facea tot jocul Cehiei. Dar el va lipsi. Cred ca vor avea probleme mari. Vreau sa va mai spun un lucru. Dupa ce i-am batut noi, s-a crezut ca si-au revenit cu Armenia. Nu-i adevarat, eu am vazut meciul. Nu si-au revenit nici cu armenii. Oaspetii au avut, la 0-0, doua ocazii uriase. Cehia traverseaza o pasa foarte proasta.

Deci sunt sperante...
Da.

"Cu inima in gat"

Romania-Finlanda se joaca inaintea partidei Cehia-Olanda.
Trebuie sa castigam aici. Daca facem asta, punem presiune mare de tot pe cehi, care vor intra pe teren stiind ca trebuie sa scoata neaparat un rezultat bun.

Ce-ar fi sa batem noi la Helsinki si sa piarda Cehia la Praga?
Nu e imposibil. In acest caz, miercuri vor fi 22 de milioane de romani cu inima in gat!

Finlanda n-a pierdut de foarte mult timp doua meciuri consecutive acasa.
Miercuri va fi meci tare la Helsinki!

Viorel Hizo si injuraturile

Piturca a primit sfaturile unui fost fotbalist de la Farul. George Sburatura e antrenor in Finlanda, a pregatit in sezonul trecut echipa de liga secunda Pskemi si a pus la dispozitia lui Piti un dosar gros de cativa centimetri cu informatii despre gazde. Sburatura a evoluat in anii '60 in Romania, e stabilit in Finlanda de 34 de ani si spune ca are licenta de antrenor profesionist. "Am fost socat cand, la un meci jucat de Ceahlaul in Intertoto, l-am vazut pe Viorel Hizo cum isi injura si ameninta jucatorii!".
Sosirea tricolorilor a starnit emulatie in randul micutei comunitati romanesti din Finlanda. Zeci de compatrioti s-au invoit ieri de la serviciu pentru a asista la antrenamentul oficial impreuna cu copiii lor si pentru a face poze cu Mutu.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.