Judoka japoneza Ryoko Tani, dubla campioana olimpica, a decis sa se retraga din activitatea sportiva si nu va mai lua, astfel, parte la Jocurile Olimpice de la Londra, din anul 2012.

Tani, in varsta de 35 ani, a fost aleasa in Parlamentul japonez, in luna iulie, hotarand sa se concentreze doar asupra carierei sale politice, scrie AGERPRES.

Sportiva se confrunta in ultima perioada cu o presiune crescanda din partea oficialilor federatiei japoneze de judo, care doreau ca ea sa dedice mai mult timp antrenamentelor.

Desi anuntase ca intentioneaza sa concureze la JO 2012, Tani nu a participat, luna trecuta, la Campionatele Mondiale de judo de la Tokyo.

Ryoko Tani a cucerit medaliile de aur, la categoria 48 kg, cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Sydney (2000) si Atena (2004), iar la editia din 2008, de la Beijing, a fost invinsa in semifinale de romanca Alina Dumitru, care a castigat apoi si finala, intrand in posesia titlului de campionata olimpica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.