Vineri, 15 octombrie, va avea loc la Zalau reunirea selectionatei de minifotbal a Romaniei. Este primul turneu international la care participa si reprezentanta Romaniei.
Comitetul Executiv al Asociatiei Romane de Minifotbal din care fac parte Razvan Burleanu, Paul Costas, Ionica Onicas, Tiberiu Lajos si Gavrila Vasilescu a avut mai multe intalniri bilaterale in primavara acestui an cu celelalte organisme similare din Europa in urma carora s-a convenit ca un prim turneu de minifotbal sa aiba loc la Bratislava in perioada 16-17 octombrie a.c., urmand ca in 2011 Romania sa fie gazda unui alt turneu european de minifotbal la care vor urma sa participe si reprezentantele Greciei, Croatiei, Bulgariei, Ucrainei si Republicii Moldova.

La turneul desfasurat in Slovacia la sfarsitul acestei saptamani vor participa pe langa selectionata Romaniei, reprezentantele de minifotbal din Austria, Ungaria, Cehia si Slovacia.

La Zalau reprezentanta noastra de minifotbal este asteptata vineri in jurul pranzului, iar seara va disputa un meci de pregatire in fata uneia dintre echipele din localitate, urmand ca sambata sa aiba loc plecarea spre Bratislava.

Duminica dimineata sunt programate meciurile din grupe, urmand ca la orele 17.00 sa aiba loc finala turneului.

„Am ales Zalaul ca loc de reunire al lotului fiindca acest oras reprezinta un pol al minifotbalului in Romania, 66 de echipe evoluand in competitia locala atat de bine organizata de catre Ionica Onicas”, ne-a declarat Razvan Burleanu, presedintele Asociatiei Romane de Minifotbal.

In prezent Asociatia Romana de Minifotbal este prezenta in 30 de judete ale tarii, in aceasta vara alte 7 judete noi adaugandu-se pe harta minifotbalului din Romania.

Pentru 2011 Asociatia isi propune sa angreneze cat mai multe judete din tara in aceasta competitie nationala de minifotbal care se bucura si de sprijinului capitanului echipei nationale, Cristi Chivu si care este destinata exclusiv amatorilor care dupa orele de munca isi fac timp pentru un meci cu prietenii si care acum au propria lor competitie.

Citeste si:
Macron vine maine in vizita in Romania. Isi incepe turneul european
Macron vine maine in vizita...

Un numar de peste 25.000 de romani sunt angrenati in prezent in campionatele organizate la nivel local sub egida Asociatiei Romane de Minifotbal.

„Lotul echipei pentru turneul din Slovacia este format din cei mai buni jucatori care au confirmat anul acesta la cele doua turnee finale pe care le-am organizat, Cupa Romaniei de la Zalau si respectiv Turneul National de Minifotbal - Liga Bergenbier de la Cluj-Napoca. Speram ca la turneul de anul viitor si alti jucatori din campionatele demarate anul acesta in tara sa faca parte din acest proiect al dezvoltarii minifotbalului pe care il sustinem si la nivel european”, ne-a declarat acelasi Razvan Burleanu, presedintele Asociatiei Romane de Minifotbal.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.