O grupare care are legaturi cu reteaua terorista al-Qaida intentioneaza sa asasineze atleti si sa ia ostatici in timpul Jocurilor Commonwealth, care se vor desfasura in India in perioada 3 - 14 octombrie, informeaza editia online a publicatiei Sunday Express.

Surse din cadrul serviciilor de securitate britanice avertizeaza ca exista "informatii specifice" despre un complot al unei grupari care are legaturi cu al-Qaida, scrie MEDIAFAX.

Potrivit presei, numeroase tari sunt preocupate de riscurile asupra Jocurilor Commonwealth, dar nu emit avertismente pentru a nu ofensa India.

Australia le-a recomandat fanilor care se deplaseaza la evenimentul sportiv sa nu poarte culorile nationale. Agenti de securitate din Marea Britanie, Canada, Australia si Noua Zeelanda vor coopera pe teren pentru diminuarea riscurilor teroriste.

"Este o situatie grava. Exista informatii specifice privind un complot de luare a ostaticilor. Persoanele care merg in India, in special la New Delhi, trebuie sa stie ca exista riscuri"
, afirma o sursa din cadrul serviciilor de securitate britanice.

De asemenea, exista temeri in legatura cu Lashkar-e-Taiba (LeT), dupa ce un oficial american a avertizat ca gruparea pakistaneza ar putea viza Jocurile Commonwealth.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.