Nationala de handbal feminin a Romaniei s-a calificat in semifinalele Cupei Mondiale de la Aarhus, de pe prima pozitie a grupei B, dupa ce a remizat cu reprezentativa Suediei, scor 27-27 (14-12).

Jocul Romaniei a mers bine in primele minute, scor 6-1 (minutul 11), dar dupa mijlocul primei reprize au aparut nesincronizarile, iar Suedia s-a apropiat pe tabela, 11-9 (minutul 24), scrie MEDIAFAX.

Tricolorele au intrat totusi in avantaj la pauza, scor 14-12, dar repriza secunda a fost mai echilibrata si in ultimele zece minute scorul a fost de multe ori egal. Amariei a reusit sa readuca Romania la doua goluri distanta in minutul 57, scor 27-25, dar Suedia a egalat si partida s-a incheiat cu 27-27. Astfel, Romania a acumulat 5 puncte (doua victorii si o remiza) in grupa B si s-a calificat in semifinalele competitiei de pe primul loc.

Marcatoarele tricolore au fost Amariei 7 goluri, Neagu 5, Ardean 5, Bradeanu 4, Nechita 2, Geiger 2, Manea 1, Moldovan 1.

Romania va intalni, sambata, in semifinale, ocupanta locului secund in grupa A.

Astazi vor avea loc si celelalte trei partide, care vor stabili ierarhia finala a grupelor si programul semifinalelor: Franta-Ungaria si Danemarca-Germania (in grupa A), respectiv Norvegia-Rusia (grupa B).

Nationala Romaniei a castigat editia din 2009 a Cupei Mondiale, invingand in finala Norvegia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.