Pentru cateva zile orasul Oradea a fost capitala baschetului in fotoliu rulant.

"Puterea din interiorul nostru ne-a adus pe toti la Oradea, la sala de sport nu a existat nimic magic, magia exista in noi toti. Am jucat din inima pentru acest sport si ne-am nascut pentru a fi invangatori. Ne-am inarmat cu o inima de otel si am luptat pentru glorie, pentru baschetul in fotoliu rulant. Baschetul in fotoliu rulant ne-a facut puternici, ne-a oferit placerea de a juca, iar noi in orice clipa, in fiecare zi suntem parte din el".

Asa am putea descrie in cateva randuri aceste zile in care la Oradea s-a desfasurat singurul turneu international de baschet in fotoliu rulant din Romania, adresat echipelor de club din Europa :

In perioada 17 – 19 septembrie 2010, Oradea a fost gazda celei de a VI-a editii a TIBFR ‘Maria’, turneu la care au participat echipele :

A fost un turneu foarte puternic, tinand cont si de valoarea echipelor prezente la startul competitiei. Echipele KKI Vodice si KKI Vrbas Banja Luka sunt inscrise si participa in liga Europeana, NLB League ABA - Adriatic Basketball Association, iar echipa S.F.T Wroclaw a fost condusa de pe margine de Wit Jedrzejewski care este si antrenorul secund al echipei nationale a Poloniei.

Surpriza turneului a fost echipa KKI Vodice care a si castigat editia din acest an a turneului international de la Oradea.

Meciul vedeta al turneului a fost chiar finala care s-a disputat intre KKI Vrbas si KKI Vodice, incheiat cu scorul de 52 la 47 pentru echipa croata, dupa prelungiri. La finalul timpului regulamentar de joc tabela de marcaj afisa egalitate 43 – 43.

  • Rezultatele inregistrate:

ASP Oradea - KKI Vrbas 16 - 58

KKI Vodice - Wroclaw 51 - 41

ASP Oradea - Wroclaw 16 – 49

KKI Vodice - KKI Vrbas 52 – 47


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.