La New York a fost prezentat un proiect de organizare a unor curse de rachete, la 1,5 km deasupra Terrei
Cursele de viteza au evoluat mult de-a lungul timpului, atentia deosebita de care s-au bucurat din partea publicului obligind la gasirea unor noi cai de imbunatatire a performantelor. Asa se explica succesul impresionant al Formulei 1, unde bolizii depasesc in mod frecvent 300 km/ora, insa sportul rege al automobilismului risca sa fie detronat, cel putin din punct de vedere al vitezelor. Inginerul aerospatial Peter Diamandis, pionierul zborului spatial privat, si-a propus organizarea unor curse de rachete care sa atinga 500 km/ora.

O astfel de cursa va avea loc la o altitudine de 1.520 de metri pe o pista virtuala cu o lungime de peste trei kilometri si o largime de aproximativ 1,5 km. Vehiculele, botezate X-Racers, vor zbura la fel ca cele de urmarire din "Razboiul Stelelor", fiind separate unele de altele doar de citeva sute de metri. "Bineinteles ca este riscant, insa ne aflam la o noua frontiera", a spus Diamandis in cadrul prezentarii acestui proiect, la New York. Fiecare vehicul va costa aproximativ un milion de dolari, iar un prim prototip va fi testat in curind. X-Racer va fi propulsat de un motor care va functiona cu un amestec de oxigen lichid si kerosen, prevazut sa se consume in doar patru minute.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.