Antrenorii romani sunt constienti constienti ca sistemul de calificare din grupele UEFA este diferit fata de partidele tur-retur pe care le-au disputat in eliminatorii. Andone a declarat din start ca formatia sa are nevoie de o noua strategie. ,Va trebui sa ne gandim la un alt plan pentru a iesi cu bine, pentru ca acum nu mai disputam dubla mansa", a spus ,Falcosul". La prima vedere, echipa din Stefan cel Mare va evolua in fata unor adversari mai accesibili decat celelalte doua formatii romanesti. Chiar daca va primi vizita clubului TSKA Moscova, detinatoarea trofeului, Dinamo este avantajata de program, ,cainii rosii" urmand a intalni rusii in a treia partida, dupa primul meci acasa cu Heerenven si deplasarea de la Sofia. Cum olandezii sunt in cadere libera in campionat, iar bulgarii nu reprezinta o forta, pana in al treilea meci, Dinamo ar putea fi calificata, ultima partida, cu Olympique Marseille, contand doar pentru palmares.

Steaua are programul putin mai complicat, contand foarte mult startul, debutul disputandu-se in compania lui Lens. Probleme mari pot aparea daca formatia din Ghencea nu se va putea impune in acest meci, pentru ca urmeaza deplasarea de la Genova, italienii avand un start foarte bun in Serie A. Cu trei puncte luate doar din partida cu Halmstad, stelistii trebuie sa castige pe gazonul unde nu s-a pierdut decat o partida in acest an, la Hertha Berlin.

Trecand peste incarcatura emotionala care va exista in al doilea meci al grupei G, unde Razvan Lucescu il va vizita pe tatal sau, de data asta pentru a-i sufla puncte, Rapidul are in fata cea mai dificila grupa. Adversarii nu sunt nici macar la nivelul lui Feyenoord, dar Rapidul pare sa duca o lupta cu Rennes si cu PAOK Salonic, pentru un loc trei. Chiar daca, in afara de Sahtior, toate echipele au probleme in campionatele interne, atat Rennes, cat si VfB Stuttgart sunt in revenire de forma. Partida cu germanii poate sa nu mai conteze in calculele calificarii numai daca Rapidul are un debut fericit in fata elevilor lui Loti Boloni si o victorie cu PAOK, singurele echipe pe care giulestenii au sanse reale de a-i invinge. Daca feroviarii pierd puncte pe teren propriu, misiunea lui Razvan Lucescu va deveni aproape imposibila.

Toate formatiile romanesti calificate in grupe trebuie sa tina cont si de jocul rezultatelor daca vor merge numai pe victorii ,acasa", pentru ca se poate pierde calificarea si cu sase puncte. Anul trecut, in Grupa F, Glasgow Rangers a ramas acasa chiar daca a avut doua victorii. Depasirea grupelor se poate realiza insa si cu cinci puncte, anul trecut Partizan reusind acest lucru in fata lui Lazio (3 puncte) si Egaleo (1 punct).


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.