Victor Hanescu, aflat pe lista celor 15 suspecti de la Roland Garros, a rasuflat usurat

Desi ATP-ul anuntase ca va face public abia in decembrie numele tenismenului care a picat testul antidoping la Roland Garros, cotidianul francez "L’Equipe" l-a deconspirat ieri pe trisor: argentinianul Mariano Puerta, finalist la Paris.
Romanul Victor Hanescu, aflat si el in cercul suspectilor, fiindca evoluase in sferturile de finala si pentru ca se retrasese de la ultimele turnee, a scapat de stres.

"N-am avut emotii, fiindca ma stiu curat. Sincer, nu ma asteptam sa fie Puerta. Parea ca se afla pe drumul cel bun. Daca ma gandesc mai bine insa, la Paris era prea in putere. Desi nu mi-am rezolvat in totalitate problemele medicale, am reluat antrenamentele usoare si, pana la finalul sezonului, o sa particip la cateva turnee", ne-a declarat ieri "Hane".

Playboy la Bucuresti

Puerta (nr. 10 ATP) a fost depistat pozitiv pe 5 iunie, dupa infrangerea din finala de la Roland Garros, in fata spaniolului Rafael Naldal. In urma unei expertize efectuate la laboratorul de la Chatenay-Malabry, in esantionul de urina prelevat de la Puerta (nr. 10 ATP) s-au depistat urme de etilefrina, un stimulent utilizat in mod normal de persoanele hipotensive.

Mariano Puerta a participat in septembrie la turneul BCR Open Romania, de la Bucuresti. Desi era cap de serie numarul 1, sud-americanul a fost eliminat in "sferturi" de rusul Igor Andreev. In noaptea dinaintea meciului, el petrecuse in compania unei romance, fiind chiar surprins de fotoreporteri sarutandu-se cu aceasta. Tenismenul de 27 de ani risca acum excluderea pe viata, fiindca a recidivat. El a mai fost suspendat in perioada octombrie 2003 - iulie 2004, dupa ce fusese depistat pozitiv cu un steroid anabolizant.

Aflat la turneul de la Tokyo, Mariano a negat acuzatiile: "Sunt foarte suparat. Nimic din ceea ce s-a scris nu e adevarat. Avocatii mei se vor ocupa de asta. Nu m-a contactat nimeni de la ATP sau ITF. N-am luat nici o substanta, mai ales ca, dupa ce am gresit prima oara, am devenit foarte precaut. Trebuie aflat daca nu cumva e vorba de un alt argentinian".

Amenda de peste 700.000 de dolari

Daca va fi gasit vinovat, Mariano Puerta va trebui sa returneze premiul de 552.000 de dolari castigat la Roland Garros, dar si cei peste 150.000 de dolari adunati la concursurile ulterioare. Pana acum, sud-americanul a obtinut numai din premii peste 2,5 milioane de dolari.

"ATP nu comenteaza cazurile de dopaj inainte ca o decizie sa fie anuntata de un tribunal independent", a declarat un oficial al Asociatiei Tenismenilor Profesionisti.

Puerta este al cincilea argentinian implicat intr-un caz de dopaj in ultimii ani, dar primul care repeta greseala. Printre cei prinsi cu mata-n sac se numara: Guillermo Canas, suspendat doi ani in 2005, Martin Rodriguez, sanctionat in 2003, Guillermo Coria, care in 2001 a stat sapte luni departe de teren, si Juan Ignacio Chela, suspendat pentru trei luni in 2000.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.