Dintre echipele care vor ocupa locul 2 in cele opt grupe, doua se vor califica direct (cele cu punctajele cele mai bune, in clasamentul special ce nu va tine cont de rezultatele inregistrate cu echipa de pe locul 7), iar sase vor disputa baraje decisive.
Chiar daca, printr-un miracol, ii vor depasi pe cehi, romanii vor fi nevoiti sa treaca prin emotiile "dublei" de baraj. Varianta calificarii directe, de pe locul 2, nu exista, din cauza punctajului slab cu care am veni pe locul 2.

Si totusi, cursa indirecta pentru cele doua pozitii secunde calificante influenteaza inclusiv batalia din grupa Romaniei. Exista o varianta in care Olanda si Cehia ar putea merge la turneul final brat la brat, fara a fi nevoie ca vreuna dintre ele sa treaca prin filtrul barajelor. Aceasta varianta implica o conditie de baza (Cehia sa bata Olanda) si doua secundare (Cehia sa castige in Finlanda, iar Olanda sa invinga pe teren propriu Macedonia). Ultimele doua sunt previzibile, data fiind diferenta de valoare dintre combatante. Marea necunoscuta ramane meciul Cehia-Olanda: va curge acesta spre "1" solist?

Daca va fi asa, Olanda se va califica de pe primul loc, iar Cehia are sanse mari sa evite barajul. Ea se dueleaza, indirect, cu formatiile clasate pe locul 2 in grupele 6 (Polonia sau Anglia) si 8 (Suedia sau Croatia). "Diferendul" ar putea fi transat la golaveraj, capitol la care Cehia sta foarte bine. In restul grupelor, punctajele slabe le trimit pe secundante direct la baraj.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.