Cluburile cu datorii din fotbalul romanesc nu vor mai avea parte de nici o pasuire. Presedintele ANAF, Sebastian Bodu, a declarat ca societatile cu datorii trebuie sa-si plateasca obligatiile restante la bugetul de stat in urmatoarele trei saptamani. "Am o veste proasta pentru cluburile de fotbal. In perioada urmatoare vor intra in vigoare normele pentru aplicarea Codului de Procedura Fiscala. Daca in trei saptamani nu-si platesc datoriile, vom trece la aplicarea Codului pentru stabilirea raspunderii solidare. Nu am luat aceste masuri pana acum pentru ca aveam Codul de Procedura Fiscala, dar nu existau normele de aplicare", a declarat Sebastian Bodu.

Asta inseamna ca persoanele care au condus cluburile in perioada in care acestea au acumulat datorii vor plati cu averea. ,Exista mai multe modalitati de executare silita. Vechile cluburi, care si-au schimbat denumirea, au ramas cu datoriile, iar activele au trecut la noile cluburi. In aceste cazuri, nu mai avem ce sa executam la vechile societati. Astfel, cei care erau responsabili de cluburi in perioada in care acestea au adunat datorii vor raspunde cu averea", ne-a declarat, ieri, Dorin Tiganus, purtator de cuvant al ANAF.

Desi in fruntea listei datornicilor figureaza numele Stelei, patronul din Ghencea spune ca nu are datorii la stat. ,Nu am nevoie de cele trei saptamani, pentru ca Steaua nu are nici o datorie. Sumele restante care figureaza pe lista datornicilor sunt acumulate de vechea societate, de la care eu am preluat doar brandul si jucatorii pe care aveam eu acte. De atunci eu am platit toate datoriile", a spus Becali, care nu crede ca fostul presedinte al Stelei, Viorel Paunescu, ar putea raspunde cu averea sa pentru acoperirea datoriei de 250 de miliarde de lei.

,Societatea lui Paunescu nu e datoare ca a luat el banii. Pur si simplu nu a mai avut de unde da la stat. Nu a fost o administrare cu rea intentie. Trebuie aplicata legea care exista, nu cea pe care o face Bodu. Oricum, pana acum au executat silit cam tot ce se putea din vechea societate", ne-a mai spus Gigi Becali.

Datorii de 20 de milioane de euro

Cluburile au acumulat la bugetul de stat datorii de aproximativ 20 de milioane de euro, dar nu s-au inghesuit sa-si plateasca darile. "S-au mai platit din datorii, dar nu sume semnificative. Abia pe 30 octombrie vom afla cine si cat a platit", a precizat Dorin Tiganus. Dintre prim-divizionare, Steaua conduce in topul datornicilor cu aproximativ 250 de miliarde de lei vechi, urmata de catre Dinamo, cu aproximativ 100 de miliarde de lei vechi, si FC National, cu 90 de miliarde de lei vechi. Singurul club care, in vara, nu figura cu datorii era CFR Cluj.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.