Cei 33 de mineri blocati de aproape o luna intr-o mina din Chile vor putea urmari in direct meciul amical dintre nationala tarii lor si Ucraina, datorita unui cablu de fibra optica, a anuntat presedintele chilian Sebastian Pinera.

"Marti, ei vor putea vedea meciul dintre Chile si Ucraina in acelasi timp cu toti chilienii. Si daca nu se vor afla fizic alaturi de noi la Bicentenar (18 septembrie), vor fi aici cu sufletele", a spus Pinera, potrivit MEDIAFAX.

Reprezentativa statului Chile, care a ajuns la Cupa Mondiala din Africa de Sud pana in faza optimilor de finala, va disputa, marti, la Kiev, un meci amical cu Ucraina.

Minerii blocati in mina au la dispozitie, de mai multe zile, un ecran si un proiector. Ei au putut urmari astfel partida Cobresal-Universidad Catolica, scor 3-1, din campionatul chilian.

Unul dintre mineri, Franklin Lobos, este fost component la echipei Cobresal si a fost chiar selectionat o data in nationala statului Chile.

  • Cei 33 de mineri sunt blocati din data de 5 august intr-o mina din orasul San Jose, la 700 de metri adancime .

Un excavator de mare putere a inceput, luni seara, saparea unui put de salvare de 700 de metri pentru scoaterea minerilor, o operatiune care va dura trei-patru luni.

Autoritatile le-au furnizat minerilor alimente, haine, medicamente, jocuri, scrisori din partea familiilor si chiar doze de nicotina.

Minerii din Chile: Scoateti-ne din infern!

Minerii din Chile, salvati abia la Craciun?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.