Al doilea jucator de tenis al lumii, spaniolul Rafael Nadal, se afla in vacanta in insula natala, Mallorca, iar pentru o jumatate de ora a participat alaturi de unchiul si antrenorul sau, Toni, la emisiunea de televiziune "Fora de Joc". Intrebat care a fost meciul in care a jucat cel mai bine in acest an, cistigatorul de la Roland Garros a raspuns: "Finala cistigata impotriva lui Agassi, la Montreal, sau cea pierduta in cinci seturi in fata lui Federer, in Master-ul de la Miami".

Privitor la evolutiile care l-au dezamagit cel mai tare in acest an, ibericul nu poate uita Open-ul american de la Flushing Meadow, unde s-a dus cu mari sperante si a pierdut in turul trei. "A jucat prost. Si fizic, si mental a stat foarte prost", a spus despre el antrenorul Toni Nadal. Despre unul dintre punctele sale inca vulnerabile, Rafael a declarat: "Aveam unul dintre cele mai jalnice servicii din circuit, eram pe locul trei in clasamentul celor mai proaste servicii ale jucatorilor din Top 50 ! Acum e ceva mai bine, dar trebuie sa muncesc mai mult in aceasta directie".

Nadal va reveni in circuit pe 17 octombrie, la Madrid, si-a reluat antrenamentele de luni, se plinge ca ii este greu sa gaseasca parteneri de antrenament, dar nu s-ar muta din Mallorca pentru nimic in lume.