Acuzat de practici mafiote, Dinel Staicu, doctor in economie subterana, a povestit ieri cum a ajuns in posesia casei unui consatean din comuna Leu, coleg de scoala generala cu fostul patron al clubului U. Craiova.

Fostul patron al Universitatii Craiova, Dinel Staicu, a iesit din nou la rampa. Saptaminalul "Fanatik" a prezentat ieri povestea citorva locuitori din comuna Leu care ar fi fost deposedati de case si de alte bunuri de Staicu. Potrivit aceluiasi saptaminal, omul de afaceri oltean, originar din Leu, a imprumutat mai multi consateni cu diferite sume de bani cerindu-le dobinzi uriase, pe care oamenii nu le puteau achita. De fiecare data, pagubitii au girat cu casele, acestea ajungind in proprietatea lui Staicu. Fostul boss al Stiintei a acceptat sa vorbeasca ieri despre acest subiect, dar a declarat ca in opinia sa lucurile sint foarte simple.

Si-a executat un fost coleg de generala

"Eu nu am dat niciodata bani cu camata precum tiganii din Fata Luncii. Am infiintat o banca de credit, Rich Bank, si toti cei care au vrut sa se imprumute au facut acest lucru. Ca la orice banca, exista dobinzi si angajamente de ambele parti, iar daca nu platesti pierzi ceea ce ai gajat", a explicat ieri Dinel Staicu. Acesta a negat ca ar fi amenintat pe cineva cu pistolul sau ar fi recurs la alte acte de violenta asupra debitorilor, si a povestit cum stau lucrurile in cazul unuia dintre pagubitii Rich Bank, cooperativa de credit care intre timp a falimentat. "A fost coleg cu mine de generala la Leu. Eu l-am ajutat cu un imprumut de 2,5 miliarde de lei, iar el a gajat cu o casa care am evaluat-o la 2,3-2,5 miliarde. Era de fapt casa nasului sau. Apoi, cind a trebuit sa plateasca, n-a mai venit sa dea banii inapoi. Probabil omul s-a gindit ca mai bine pierde casa decit sa dea inapoi la banca cei 2,5 miliarde de lei plus dobinzile si alte penalitati", sustine Staicu.

BIR - marele examen pentru Staicu

Doctor in economia subterana, Dinel Staicu nu are foarte multi apropiati in mediul de afaceri din Romania. Adept al strategiei "cumpara si falimenteaza", Staicu a fost nevoit sa raspunda in fata instantelor pentru mai multe afaceri dubioase in care a fost implicat. Piatra de incercare pentru Staicu o reprezinta falimentarea Bancii Internationale a Religiilor.

Dosarul se afla pe masa procurorilor, Dinel Staicu fiind nevoit sa faca mai multe vizite la PNA in ultima vreme. Surse apropiate omului de afaceri oltean sustin insa ca Staicu este bine acoperit de acte in aceasta afacere, fiind greu sa i se dovedeasca vinovatia.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.