Presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Ion Craciunescu, va solicita Parchetului sa analizeze informatiile aparute in saptamanalul Fanatik de ieri, 4 octombrie.

DESTAINUIRE

Potrivit publicatiei la care actualul presedintele al clubului FC Vaslui, Ioan Viorel, a lucrat pana de curand ca si redactor-sef, fostul arbitru Danciu a povestit la petrecerea organizata cu ocazia zilei de nastere a lui Adrian Porumboiu ca bodyguardul lui Alin Simota, patronul Jiului, i-ar fi propus arbitrului Marian Salomir sa favorizeze formatia sa in jocul de la Vaslui, castigat de "mineri", scor 2-1. Acesta i-ar fi spus "centralului" ca nu o sa fie sanctionat datorita conflictului dintre Ion Craciunescu si Adrian Porumboiu, finatatorul moldovenilor. Recompensa lui Marian Salomir pentru ajutorul dat in acea partida ar fi fost serviciile unor prostituate.

ACTIUNE

"Vom face un denunt la Parchet spre a analiza veridicitatea celor aparute in presa. Am muncit prea mult pentru imaginea CCA pentru ca un astfel de caz sa nu fie tratat cu maximum de seriozitate. Este un caz care pe noi ne depaseste, in care organele abilitate ale statului trebuie sa-si spuna parerea. Iar arbitrul Salomir sa-si ceara drepturile in instanta. Este vorba despre o persoana care nu face parte din fotbalul romanesc si de aceea apelam la Parchet si nu la comisiile federale", a spus Craciunescu.

LA INSTANTA

Patronul Jiului a ramas uluit de aceasta poveste. "Il vom actiona in judecata pe domnul Danciu. Nu are decat sa probeze ce a spus. Vom da publicitatii si numarul de dosar", a declarat Alin Simota. El a spus ca nu are bodyguarzi si ca la Vaslui a fost doar cu soferul personal si cu un cumnat. "Ba chiar l-am luat si pe Danciu din drum, de la Brasov, ca era pe acolo, venea de la Predeal. Dupa meci, m-a implorat sa-l iau inapoi, la Petrosani. Pe Salomir l-a cunoscut doar dupa partida, cand m-am dus sa-l felicit, pentru felul in care a condus", a povestit conducatorul Jiului.

"DANCIU NU MINTE"

Finantatorul vasluienilor, Adrian Porumboiu, a sarit in apararea lui Ion Danciu. "El nu minte", a fost singura declaratie facuta pe un ton foarte nervos de catre fostul arbitru international. In replica, si arbitrul Marian Salomir a anuntat ca-l va actiona in judecata pe Ion Danciu. "Ma bucura decizia presedintelui CCA. Si eu am luat legatura cu un avocat si saptamana viitoare ma voi duce la Petrosani, unde are Danciu domiciliul, sa-l dau in judecata, pentru ce a zis. Am stat de vorba cu el si mi-a zis ca totul e o diversiune." In urma meciului FC Vaslui - Jiul 1-2, Panduru si-a dat demisia de la Vaslui, iar Porumboiu l-a atacat pe Salomir, spunand: "Misiune indeplinita pentru CCA".

Ion Danciu: "Voi iesi la atac"

Jurnalul National: Domnule Danciu, presedintele CCA, Ion Craciunescu, a anuntat ca va sesiza Parchetul....
Ion Danciu: Ce Parchet, domne? Sa va spun ceva! Atat si-a batut joc Craciunescu de mine! Eu nu sunt observator la nici un nivel.

Dar este adevarat ca ati auzit acea discutie prin care bodyguardul domnului Simota ar fi oferit o prostituata arbitrului Marian Salomir?
Pentru mine, prietenia este mai de pret decat orice. Eu am doar doi prieteni in fotbal: Porumboiu si Sechelariu. Iar Porumboiu m-a invatat numai de bine. Fereasca Dumnezeu sa spun tot ce stiu eu!

Tot n-ati raspuns la intrebare.
Eu consider toata chestia asta un pamflet. Sunt prea bulversat acum ca sa pot da o replica.

Cand va veti linisti ca sa dati un raspuns?
Acum, plec in SUA pentru doua saptamani si dupa aia o sa vorbesc. O sa-i fac praf pe toti. Voi iesi la atac. Eu ma simt curat si nu mint.

S-ar putea sa fiti dat in judecata.
Eu le zic tuturor s-o lase moale, ca am argumente pentru toti. Sa fie clar!

La ziua lui Porumboiu ati fost?
Da, dar acolo nu am rostit nici o clipa cuvintele Porumboiu, Vaslui, Jiul sau Salomir. Eu pe Porumboiu nu-l tradez.

VREA SCUZE DE LA GIGI

Presedintele CCA, Ion Craciunescu, a declarat ieri ca asteapta scuze de la patronul Gigi Becali ca urmare a criticilor aduse de acesta la adresa sa si a arbitrului Martis dupa partida Steaua - FCM Bacau 1-0, dar in acelasi timp l-a reclamat la Comisia de Disciplina a FRF.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.