Unul dintre primii 16 jucatori la Roland Garros a fost depistat pozitiv

Stirea ca unul dintre cei 16 tenismeni calificati in optimile de finala ale turneului de la Roland Garros a consumat o substanta interzisa a involburat din nou apele in lumea tenisului. Printre cei asupra carora planeaza suspiciunile se afla si romanul Victor Hanescu, invins in "sferturi" la Paris, asta-vara, de elvetianul Roger Federer, aflat si el pe lista neagra.
In cazul lui Hanescu (nr. 32 ATP) este vorba si de cateva coincidente nefericite. La turneul de la Roland Garros, bucuresteanul a suferit o alergie la polen chiar inaintea meciului din "optimi" cu argentinianul David Nalbandian, fiind nevoit sa apeleze la un medicament recomandat de medicul oficial al ATP.

A luat Claritin

In plus, dupa turneul Open Romania, unde a jucat in semifinale, Hanescu n-a mai participat la nici un concurs, retragandu-se de la ultimele doua competitii unde era inscris, la Palermo si la Metz.

"Am efectuat un test antidoping dupa partida cu Federer. Fiindca sufeream de o alergie, la Paris am folosit, cu incuviintarea oficialilor ATP, Claritin. Stiam mai de mult ca ATP-ul suspecteaza pe cineva, iar zvonul este ca ar fi vorba de un argentinian. Oricum, nu ma sperie gandul ca ma aflu pe lista celor 16 banuiti, fiindca eu n-am trisat niciodata", ne-a declarat ieri "Hane".

Responsabilii ATP au refuzat sa comenteze, deocamdata, cazul si nu vor face public numele pana cand nu se va finaliza ancheta, cel mai probabil in luna decembrie. Daca informatiile, publicate in premiera de cotidianul francez "L’Equipe", se vor dovedi corecte, sportivul respectiv va fi suspendat doi ani.

"Nu avem nici o legatura cu acel caz de dopaj. Este o simpla coincidenta faptul ca nu joaca tocmai acum, cand a izbucnit acest scandal. Hanescu are unele probleme de sanatate, cauzate de o stare avansata de oboseala", a precizat Firicel Tomai, antrenorul lui "Hane".

Dintre cei 16 suspecti au mai ramas 15, fiindca argentinianul Guillermo Canas, semifinalist la Paris, a fost suspendat doi ani imediat dupa Roland Garros. El fusese depistat pozitiv la Acapulco, in februarie.

Cei 15 banuiti

1. Roger Federer (Elvetia), nr. 1 ATP
2. Carlos Moya (Spania), nr. 26
3. David Nalbandian (Argentina), nr. 12
4. Victor Hanescu (Romania), nr. 32
5. Rafael Nadal (Spania), nr. 2
6. Sebastien Grosjean (Franta), nr. 23
7. David Ferrer (Spania), nr. 11
8. Gaston Gaudio (Argentina), nr. 9
9. Guillermo Coria (Argentina), nr. 6
10. Nikolai Davidenko (Rusia), nr. 7
11. Tommy Robredo (Spania), nr. 17
12. Marat Safin (Rusia), nr. 8
13. Nicolas Kiefer (Germania), nr. 27
14. Mariano Puerta (Argentina), nr. 10
15. Jose Acasuso (Argentina), nr. 43


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.