Dinamo Baumit Bucuresti a pierdut cu 24-29 primul meci din grupele Ligii Campionilor, disputat impotriva celebrei formatii spaniole Ciudad de Real.
Daca in precedentul meci de la Buzau, contra lui Besiktas, buzoienii nu s-au inghesuit sa-i sustina pe dinamovisti, sambata seara, sala sporturilor a fost neincapatoare. Cu toate cele 2000 de locuri ocupate, multi spectatori au luat loc pe treptele dintre sectoare.

Alb- rosii au avut parte si de sustinerea unei galerii de 30 de membri ai peluzei Catalin Haldan, care in drum spre Bistrita s-au oprit sa-i incurajeze pe elevii lui Stefan Constantin. Ciudad de Real nu si-a economisit fortele si a adus la Buzau intreaga colectie de vedete, compusa din campionii mondiali Urios, Hombrados si Enterios, de cea mai buna extrema din lume, croatul Miriza Dzomba, francezul Dinart sau islandezul Stafansson. In fata celei mai bune echipe de handbal din lume, dinamovistii au inceput timid, vazandu-se condusi cu 2-0 dupa trei minute. Alb-rosii si-au revenit, iar in minutul 13 scorul era egal, 7-7.

La pauza, spaniolii conduceau cu 14-12, iar in a doua repriza nu au mai avut emotii, reusind sa se impuna la final la o diferenta de cinci goluri. Elevii lui Stefan Constantin au pacatuit prin numeroase ratari, handicap suplinit, in parte, de prestatiile excelente ale portarilor Dragomir si Barza. Din tabara spaniola cei mai buni marcatori au fost Rutenka (7) si Dzomba (6), in timp ce la Dinamo s-au remarcat Balea si Cozma cu cate cinci reusite.

"Nu ne-am facut de ras"

Sfarsitul partidei l-a gasit pe comandantul clubului Dinamo, Marcel Popescu, cu lacrimi in ochi. "Am intalnit o echipa galactica, mult mai buna decat noi si castigarea meciului ar fi fost intr-adevar o surpriza. Nu avem experienta internationala, ca sa putem lupta cu astfel de echipe. Nu am reusit sa avem psihic pentru un astfel de meci. Important este ca nu ne-am facut de ras. Lipsa lui Bibirig a contat enorm. Nu am pierdut din acest meci, ci am castigat experienta", a spus Popescu, fiind completat si de antrenorul Constantin Stefan: "Toate saptamana am lucrat la mentalitatea jucatorilor, ca sa se poata bate de la egal la egal cu aceasta superechipa. Deocamdata, atat putem".

Chiar daca echipa sa a dominat meciul de la un capat la altul, antrenorul lui Ciudad de Real, legendarul Talan Dusebaev, a declarat ca a fost surprins de Dinamo. "Dinamo a incercat sa joace foarte bine si a luptat pana la final. Nu ma gandesc de acum la castigarea Ligii Campionilor. Pentru mine este important urmatorul meci. Nu am avut prea multe informatii despre adversari, ne-au surprins in toate", a spus tehnicianul echipei spaniole.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.