George Copos pastra ieri inca multe urme dupa meciul reusit cu Feyenoord: vocea ragusita si convingerea ca "teroarea" psihologica in care si-a tinut echipa a fost varianta optima pentru a obtine maximum de la jucatori. Vicepremierul le-a dezvaluit fotbalistilor sai ca trebuie sa se sacrifice pentru a nu ajunge golani.

Sinteti multumit, domnule Copos?
Echipa a demonstrat ca are valoare. Nu am eliminat Valerenga sau Everton, ci Feyenoord, care este lider in Olanda.

Regretati ca ati tensionat atmosfera la club in ultima vreme?
Nu regret nimic. S-a vazut ca am ales varianta cea mai corecta, din moment ce echipa a realizat o performanta. De acum inainte o sa induc o presiune si mai mare asupra echipei, pentru ca am vazut ca asa au performat. Dar de ce sa nu munceasca sub presiune? Intrebati orice salariat al grupului de firme la care sint patron si o sa vedeti ca maniera mea de a conduce este aceeasi: cine nu poate sa faca performanta, pleaca.

"Au terenuri, au doctori buni…"

Nu era mai potrivit mai mult tact, tinind cont de faptul ca o echipa de fotbal este un organism care traieste dupa reguli ciudate?
Nu am timp de pedagogie. Mergeti la ProRapid sa vedeti ce conditii au: patru terenuri gazonate, de dimensiuni regulamentare, doctori buni… Mergeti sa vedeti ce au la masa si unde dorm. De ce sa nu le cer performanta?

Sinteti deranjat de gestul lui Razvan Lucescu, prezentat in prima pagina a "Gazetei sporturilor", si care se spune ca va este adresat?
Eu ma iau dupa "Gazeta"? Vedeti-va de treaba, Razvan este un baiat prea educat.

Ramineti cu aceeasi conducere la club?
Bineinteles! Si stati linistiti, daca dau un anunt ca se cauta presedinte la Rapid, am 100 de variante. La fel si pentru antrenor, dar eu sint multumit de performantele lor.

"Mi-au spus sa nu ma bag pentru ca nu ma pricep"

Nu e totusi ciudat sa concediati un antrenor dupa doar cinci etape? Acum ce mai spuneti de Razvan?
Am recunoscut ca am gresit atunci. Razvan este un mare caracter si un antrenor valoros, doar a eliminat liderul din Olanda. Nu se pune problema sa ne despartim.

Dar de ce ati vrut sa il schimbati?
Hai sa punem lucrurile la punct: la inceputul sezonului le-am pus la dispozitie un buget de care au fost multumiti. Mi-au spus sa nu ma bag in politica lor de transferuri, pentru ca nu ma pricep asa de bine. Am fost de acord, dar le-am stabilit obiectivele: campionatul si grupele Cupei UEFA. Primul punct a fost atins, dar acum vreau mai mult, adica primavara europeana.

Mai sint sanse la titlu?
Duminica seara, dupa ce am pierdut la Dinamo, am stat de vorba cu stafful pina la unu noaptea. Eu eram nemultumit pentru ca, in perspectiva returului cu Feyenoord, noi nu trebuia sa primim gol, iar Dinamo s-a jucat cu noi. Atunci am decis sa renuntam la acest obiectiv, titlul. Daca se va putea, insa, va fi cu atit mai bine.

"Cu Sahtior? O sa vreau sa ii calcam pe git"

Daca va mai fi nevoie de bani pentru transferuri, veti mai da?
Bineinteles.

Cam ce suma?
Fara limita. Dar voi consulta si eu lista cu jucatorii care sint doriti la Rapid, pentru ca si acum sint citiva care nu au ce cauta in lot. Vom trage la iarna o linie apasata - cum am vazut ca va place voua sa accentuati - si o sa vedem cine ramine si cine nu, dintre fotbalisti. Vreau sacrificiu de la ei, nu figuri. Eu muncesc de la patru ani, asa am ajuns unde am ajuns. Le-am spus si jucatorilor, la masa de dupa meciul cu Feyenoord, ca ei trebuie sa se sacrifice cei zece ani pe care ii pot fructifica la maximum, daca nu vor sa ajunga apoi niste golani. Cine intelege ramine la Rapid.

Daca jucati cu Sahtior in grupele UEFA?
O sa vreau sa-i calcam pe git. Nu e loc pentru sentimente.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.