Abatut, dezolat, asa era Salomon Kalou ieri dupa-amiaza la aeroportul Otopeni, cind s-a imbarcat in cursa KLM spre Amsterdam. Atacantul lui Feyenoord a admis ca Rapid a jucat mai bine si ca merita sa se califice. Un singur lucru n-a inteles: de ce e Rapid pe locul 9 in campionat?

- Salomon, inapoi acasa invins.
- Ne facuseram iluzii ca ne calificam. Dezamagirea e uriasa.

- Cum ti s-a parut Rapid?
- Nu sint ipocrit. A jucat bine, mai bine ca noi, iar tactica lor a avut efect. Ne-au asteptat, s-au grupat excelent in aparare si ne-au surprins. Noi am controlat mingea, am dominat. Si ce-am rezolvat?

- Te-a atras vreun jucator?
- Atacantii. Toti mi-au placut. Mai ales cel mic, cu o tehnica foarte buna. Totusi, am o nelamurire.

- Care?
- Cum de nu e Rapid printre primele echipe in campionat?

- E tensiune la club, care se rasfringe asupra jucatorilor.
- Explicabil. Probabil ca tocmai cu noi au vrut sa demonstreze ce pot. Si au reusit. Cred ca au sanse si in grupe. De ce nu? Sint buni. Meritau sa se califice.

- Citeva cuvinte despre atmosfera?
- Pe un asemenea stadion, sa tot joci. Extraordinari suporterii vostri. Daca am fi fost si noi sprijiniti la Rotterdam...

- Arbitrajul?
- Nu vreau sa acuz pe nimeni. Numai noi, jucatorii, am fost de vina, nu arbitrii si nimeni altcineva.

Kuyt ne promite ajutorul

Desi eliminat de Rapid din Cupa UEFA, capitanul lui Feyenoord sustine ca Olanda va incerca sa invinga Cehia in preliminariile Mondialului din 2006

Nu credeam ca tocmai Dirk Kuyt, expulzat de Rapid din Cupa UEFA, ne va promite ajutorul la "nationala": o victorie a Olandei in Cehia, pe 8 octombrie, oferind o sansa "tricolorilor" sa se califice la Mondialul german. "Vom cistiga la Praga. Si pentru noi, sa nu mai asteptam meciul cu Macedonia, dar si pentru voi. Cine stie? Poate Cehia nu bate nici in Finlanda. Si atunci puteti profita", a declarat capitanul lui Feyenoord ieri, la decolarea spre Tara Lalelelor.

Kuyt a vorbit si despre jocul de joi: "Am fost peste Rapid, dar Rapid a inscris si, in fotbal, golurile conteaza. Noi n-am marcat, am ratat mult, inclusiv eu, in schimb ne-am intrecut in gafe. Greene in tur, Ostlund in retur, si am platit scump". Batavul a explicat si de ce era atit de iritat, certindu-se cu arbitrii si cu rapidistii si alergind dupa fiecare minge iesita in afara terenului: "Eram agitat, normal. Voiam sa cistig si nu puteam. Fac orice ca sa inving. Dar acum n-a iesit cum voiam". El le-a reprosat arbitrilor portughezi ca n-au validat golul lui Bahia. "N-a fost ofsaid, asta e singura mea nemultumire". A incheiat: "Multa bafta, Rapid".

FEYENOORD - PRESA

"O echipa de mijlocul clasamentului in Romania elimina liderul campionatului olandez. Poate ca Rapid e o formatie medie in Romania, dar pentru Feyenoord a fost o nuca imposibil de spart. Pentru prima oara dupa cinci luni, Feyenoord n-a mai reusit sa inscrie"
Voetbal International

"Mare in Olanda, mic in Europa. Feyenoord nu i-a putut depasi pe ambitiosii romani. Dupa pauza, a lasat foarte multe spatii libere, iar infringerea putea fi si mai dureroasa daca Rapid ar fi concretizat toate contraatacurile sale. Buga a fost marele pericol"
De Telegraaf

"Erorile nefortate au permis romanilor sa-si creeze multe ocazii. Ostlund are suflet bun, i-a facut cadoul perfect lui Buga la gol. Suedezul i-a lasat usa deschisa atacantului de la Rapid"
site Feyenoord

"Feyenoord nu a supravietuit in Cupa UEFA. O echipa olandeza extrem de slaba a fost scoasa din competitie de incapatinatii de la Rapid. Feyenoord nu a fost Feyenoord joi, iar Rapid a jucat mult mai bine decit in campionat"
Voetbalonline

"Ce rost mai avea sa-i fi dat berea lui Vasilache? Oricum a baut dupa meci de fericire, cu siguranta. Si i-o promisesem doar daca nu evolueaza. Iar el a intrat spre sfirsit"
Patrick Lodewijks, portar Feyenoord

"Am gresit la gol si v-am deschis calea spre grupele Cupei UEFA. Imi pare rau pentru colegii mei si pentru suporteri"
Alexander Ostlund, fundas Feyenoord

Asa arata harta toamnei fotbalistice europene
O data trecuta de turul 1, si Cupa UEFA a ajuns la faza grupelor, intregind tabloul de confruntari intercluburi ale toamnei. In viitoarele dispute va fi angrenat aproape jumatate de continent. Dintre cele 52 de federatii afiliate la UEFA, 24 au inca reprezentante la nivel international, jumatate in ambele intreceri. Unele, de pilda Belgia si Scotia, au echipe doar in Liga Campionilor (unde participa trupe din 16 tari), altele, precum Romania si Ucraina, numai in C2, competitie cu participante din 19 state. Restul de 28 de tari sint limitate la rolul de spectator. Absenta unora frapeaza, cum ar fi necalificarea nici unei formatii din Polonia, Slovenia, Ungaria si, mai ales, Croatia.


Despre autor:

Gazeta Sporturilor

Sursa: Gazeta Sporturilor


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.