Giulestenii au confirmat joi, prin eliminarea celebrei Feyenoord, ca raman cea mai imprevizibila echipa din fotbalul romanesc

Rapid a eliminat joi seara, in turul I al Cupei UEFA, cel mai valoros adversar din istoria sa de peste sapte decenii: Feyenoord Rotterdam. Echipa olandeza, care are in palmares o Cupa a Campionilor si doua Cupe UEFA, iar acum este lider in campionatul intern, cu punctaj maxim, pornea mare favorita in fata anonimilor giulesteni, dar jocul inteligent al acestora a rasturnat balanta. Dupa 1-1 la Rotterdam, formatia pregatita de Razvan Lucescu a abordat perfect returul de la Bucuresti. Ajutati si de noroc, "visiniii" au invins cu 1-0 si s-au calificat in grupele competitiei, realizand cel mai rasunator succes al echipelor romanesti in acest sezon.

De patru ori surpriza

Succesul de joi e neasteptat din mai multe motive:

1. Adversarul era mult mai bine cotat nu numai ca palmares, dar si ca valoare a lotului. Feyenoord a avut in acest an un buget de 20 de ori mai mare decat cel rapidist.

2. Echipa a fost criticata de patronul George Copos atat la victorii, cat si la infrangeri. Cu timpul, a devenit evident ca magnatului nu-i mai plac ochii antrenorului, pe care chiar l-a destituit in urma cu o luna si jumatate, reinstalandu-l dupa 24 de ore la presiunile lui Mircea Lucescu, tatal lui Razvan.

3. Permanentele tensiuni la nivelul conducerii au afectat randamentul jucatorilor, care in campionat aproape ca au compromis, dupa doar sapte etape, obiectivul initial: clasarea pe podium.

4. Jocul-tur, de la Rotterdam, s-a terminat egal, dar returul a venit intr-un moment total nepotrivit, dupa un dezastruos 2-5 in campionat, cu Dinamo. Desi n-are experienta (profeseaza doar de doi ani), Razvan Lucescu a gestionat perfect momentul de criza, refacandu-si moral echipa.

Tensiunile raman

Cu o zi inaintea returului cu Feyenoord, presedintele Dinu Gheorghe "Vama" si antrenorul Razvan Lucescu au sugerat ca, indiferent de rezultatul partidei, intentioneaza sa demisioneze. La finalul meciului, intr-un moment de refulare, tanarul antrenor a facut un gest obscen, aparent in directia patronului sau. Imediat dupa aceea, temandu-se sa nu explodeze, Lucescu junior a plecat val-vartej de la stadion. "A fost mai bine asa. Decat sa spun unele lucruri necugetate, pe care ulterior sa le regret, am preferat sa plec. A fost un moment de bucurie extraordinara pe care am vrut sa-l petrec singur", a comentat apoi antrenorul.

Seara, Razvan a revenit insa la sentimente mai bune si a acceptat invitatia lui Copos, petrecand impreuna cu acesta, cu Dinu "Vama" si cu echipa la un restaurant. "Poate ca o sa raman antrenorul echipei. E performanta mea, de ce sa profite altcineva de ea?", a mentionat, descatusat, Lucescu junior.

Degetul mijlociu, "o descarcare nervoasa"

Razvan Lucescu a tinut ieri sa dezminta ca degetul mijlociu aratat catre tribuna oficiala dupa fluierul final al meciului de joi i-ar fi fost destinat lui George Copos. "A fost doar o descarcare nervoasa, dar impotriva a tot ceea ce s-a intamplat in ultima perioada. Poate fi catalogat si ca o exprimare a frustrarii pe care am simtit-o in aceste ultime saptamani, dar tin sa precizez ca n-a fost adresat cuiva anume. Dovada e si faptul ca ne-am intalnit toti dupa meci, deci si cu domnul Copos, caruia i-am spus ca echipa asta e a lui, ca echipa are nevoie de patron si ca, daca suntem uniti, celor de-afara le va fi mult mai greu sa ne atace pe toate caile posibile", suna declaratia incredintata de Razvan site-ului oficial al gruparii giulestene.

Pana la Arcul de Triumf

Ieri, site-ul Rapidului a dezvaluit ca, imediat dupa meci, antrenorul a plecat de la stadion cu transportul in comun! Pentru ca nu avea nici un act asupra sa, Razvan a plecat pe jos de la stadion. "A luat-o la pas pe Podul Grant, unde a facut semn unei curse ITB (n.r. - vechea denumire a actualului RATB). Masina a oprit, soferul s-a blocat cand l-a recunoscut si, desi era destula lume in masina, l-a asigurat ca il duce oriunde vrea! Razvan a mers cu ITB-ul pana la Arcul de Triumf, de unde a fost recuperat de un prieten pe care-l chemase telefonic", se dezvaluie pe pagina de internet a giulestenilor.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.