Patronul echipei din Ghencea a recunoscut ca societatea care administreaza clubul este falimentara. De fapt, Gigi Becali se foloseste de aceasta strategie pentru a evita plata impozitelor la bugetul de stat

Invitat de Florin Calinescu la TV Sport, Gigi Becali a declarat inca o data ca societatea care administreaza clubul de fotbal este falita. "Societatea care administreaza clubul nu are bani, dar jucatorii vor lua compensatii din alte parti, de la alte firme. Sa vedem ce societati vom gasi pentru a da primele, poate familia sau nepotii mei...", a spus Becali, linistindu-si astfel jucatorii, care asteapta prime pentru performantele din Cupa UEFA.

De fapt, patronul Stelei declara falimentul clubului, pentru a-si motiva plata jucatorilor prin donatii de la firme detinute de Gigi Becali sau de apropiati ai acestuia. In acest mod, se evita plata impozitelor la bugetul de stat. Conform ultimei actualizari, Steaua inregistra cele mai mari datorii din fotbalul romanesc la acest capitol, insa executarile silite au fost impiedicate prin trecerea activelor pe o alta societate. De asemenea, jucatorii platiti cu zeci si chiar sute de mii de dolari au semnat contracte prin care accepta un salariu de doar cinci milioane de lei vechi.

Becali este cercetat si pentru spalare de bani

In afara dosarului legat de schimbul de terenuri cu Ministerul Apararii Nationale, patronul din Ghencea mai este subiectul unei cercetari preliminare cu privire la o acuzatie de spalare de bani. Oficiul National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor a trimis Parchetului General o sesizare inca de acum citeva luni, dar ancheta nu a fost inca finalizata. Conform documentelor, Gigi Becali si varul sau, Victor Becali (cu care oficial este certat), ar fi primit sume importante, circa 200 de miliarde de lei vechi, din strainatate, de la ordonatori de plata necunoscuti, care apoi se regasesc in conturile celor doi.

Contract nerespectat cu CS Steaua

In luna decembrie, echipa de fotbal risca sa ramina si fara stadion. Ministerul Apararii Nationale analizeaza posibilitatea de a nu mai prelungi intelegerea, deoarece Gigi Becali nu a indeplinit o serie de clauze contractuale.

Cea mai importanta se refera la investitii de 300.000 de dolari in gazon. Ruptura de MApN s-a produs dupa ce CS Steaua, din bani de la buget, a fost nevoita sa achite o datorie de 40 de miliarde de lei ramasa in urma lucrarilor de modernizare la arena.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.