Poli Iasi a avut parte anul trecut de un cadou de miliarde din partea Primariei Iasi. Echipa de suflet a primarului Gheorghe Nichita a beneficiat de o subventie de aproape 17 miliarde de lei, fara a se respecta legislatia in domeniu.

Concluzia vine de la inspectorii Camerei de Conturi Iasi, care au efectuat un control in contabilitatea municipalitatii iesene si care au decis blocarea de urgenta a oricaror ajutoare financiare destinate clubului iesean. Decizia inspectorilor a venit ca urmare a faptului ca cele 17 miliarde de lei care au intrat in vistieria gruparii sportive iesene nu-si gasesc justificarea in acte. Inspectorii au aratat in raportul final ca din acte lipseste cererea de finatare din partea clubului, ceea ce inseamna ca subventia s-a dat fara ca vreodata sefii gruparii iesene sa fi solicitat oficial un astfel de ajutor.

In plus, inspectorii au aratat ca banii, odata iesiti din vistieria Primariei, si-au pierdut destinatia, in sensul ca nimeni nu a mai urmarit in ce scop vor fi folositi. Potrivit unei adrese a clubului, banii au mers spre lefurile fotbalistilor. Numai ca, din actele gruparii din Copou nu reiese acelasi lucru. Inspectorii si-au extins si aici controlul si au descoperit ca salariile fotbalistilor n-au fost inregistrate in contabilitate, suma de 17 miliarde fiind trecuta la alte venituri. Reprezentantii Primariei nu au vrut sa comenteze aceasta situatie, pina nu vad raportul final din partea inspectorilor. Intre timp, reprezentantii Camerei de Conturi Iasi au recomandat extinderea verificarilor si asupra situatiei subventiilor sportive din anul 2003.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.