Dinamo a aterizat, ieri, la Liverpool, insotita de o delegatie formata din 44 de membri, din care fac parte atat presedintele LPF, Dumitru Dragomir, cat si vicepresedintele FRF, Adalbert Kassai. Din lotul cu care "alb-rosii" vor incerca, in aceasta seara, sa forteze calificarea in grupele Cupei UEFA lipsesc atacantul Cl. Niculescu si portarul Adnan Guso, ambii accidentati. Andone beneficiaza, insa, de aportul tuturor celorlalti jucatori, toti aflandu-se intr-o forma de exceptie, dupa ultimele evolutii din campionat.

Gazdele spera intr-un miracol

Chiar daca pleaca in aceasta seara cu handicapul acelui neverosimil 1-5 din meciul tur, fiind si pe ultimul loc in campionatul Angliei, Everton spera, totusi, sa dea lovitura tocmai in meciul cu Dinamo. Managerul echipei, David Moyes, s-a declarat increzator in sansele echipei sale, declarand: "Cu siguranta, vom incerca sa mergem mai departe! Vom incerca sa marcam goluri in meciul cu Dinamo si, in acelasi timp, sper sa eliminam echipa din Bucuresti", a spus Moyes.

Sperantele britanicilor se leaga si de reaparitia in primul "11" a golgeterului James Beattie, care, aproape sigur, va incepe titular in partida din aceasta seara. "Golul a fost un caz aparte inca de cand am venit la Everton, iar eu inca nu am putut arata ca ma pot descurca. Un gol, doua sau trei ne pot ajuta sa progresam. Am fost adus pentru a inscrie si intotdeauna am spus ca asta fac eu!", a comentat Beattie.

"Cainii rosii" privesc, insa, optimismul gazdelor ca pe o gluma buna. Ei au zambit ironic atunci cand au citit presa engleza, fiind convinsi ca nu pot scapa calificarea. "Trebuie sa ne calificam, sa ne valorificam avantajul luat dupa meciul tur. La ora actuala, nu este echipa in Romania care sa ne faca fata. Speram sa nu ne faca fata nici Everton", a declarat Cristi Borcea, in timp ce Gigi Netoiu a concluzionat: "Avem 90% sanse de calificare. Trebuie sa ne valorificam jucatorii de valoare care evolueaza in atac. Grigorie va fi, in opinia mea, surpriza in meciul cu Everton!". Foarte increzator, Mitica Dragomir a spus ca va paria 100 de lire sterline pe calificarea lui Dinamo in grupele Cupei UEFA!

EVERTON-DINAMO (Stadion "Goodison Park", Liverpool, ora 22.00, in direct la TVR 1)

EVERTON: Martyn - Hibbert, Yobo, Weir, Valente - Cahill, P. Neville, Davies, Osman - Bent, Beattie. Antrenor: David Moyes.

DINAMO: Gaev - L. Goian, Tamas, Moti, Pulhac - Fl. Petre, Margaritescu, Plesan, Grigorie - Zicu, Fl. Bratu. Antrenor: Ioan Andone.

Arbitri: Laurent Duhamel - Philippe Behague si Stephane Duhamel (toti din Franta).


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.