Constanta va fi astazi un oras ros-albastru. Meciul Stelei din Cupa UEFA cu Valerenga va aduce in orasul de la malul marii in jur de 4.000 de suporteri stelisti care vor sosi de la Bucuresti in cursul acestei zile. La asta se adauga simpatia de care se bucura campioana la Constanta. "Steaua nu va juca in deplasare la Constanta, Steaua va juca acasa", declara, la inceputul saptamanii, liderul suporterilor constanteni, Sorin Mihailescu.

Seful galeriei de la Farul promite ca stadionul va fi arhiplin la ora meciului. "Noi, galeria, ne vom prezenta la meci si vom incuraja Farul. Nu vom face coregrafie, ca nu vrem sa concuram pe cei veniti de la Bucuresti. Oricum, sunt convins ca stadionul va fi arhiplin", a precizat Mihailescu. De la Bucuresti va sosi o galerie compusa din 1.000 de fani, care vor face deplasarea cu autobuzele puse la dispozitie de club, iar alti aproximativ 3.000 de suporteri vor veni la Constanta pe cont propriu. Prietenia dintre galeriile celor doua echipe dateaza de la mijlocul deceniului trecut, chiar daca in ultimii ani au existat si animozitati.

"Intre noi exista prietenie, desi, dupa inlaturarea lui Jean Pavel de la sefia galeriei steliste, relatiile s-au mai racit. Este o prietenie exclusiv intre suporteri, nu avem de-a face cu cei din conducere", a precizat Sorin Mihailescu. Si jucatorii stelisti vor sa se simta la Constanta ca in Ghencea. "Speram ca meciul cu Valerenga sa nu fie ca in deplasare, ci sa ne simtim ca acasa. Sper ca suporterii constanteni sa fie alaturi de noi, ca si noi avem nevoie de sprijinul lor", a marturisit fundasul Sorin Ghionea.

Ros-albastrii se mai tem de Valerenga

Jucatorii lui Oleg Protasov spun ca nu se considera calificati in grupele Cupei UEFA. Chiar daca au invins cu 3-0 la Oslo, stelistii isi propun sa trateze meciul cu seriozitate. "Normal ca se pune in continuare problema calificarii. Antrenorul Oleg Protasov ne-a spus ca trebuie sa jucam pana in ultimul minut. Nu cred ca norvegienii vor fi resemnati, cei din strainatate au o alta mentalitate decat a noastra", a declarat atacantul Victoras Iacob, in timp ce Sorin Ghionea a facut referire la finala Ligii Campionilor din sezonul trecut. "Daca mai spera Valerenga? Pai Liverpool nu spera la scorul de 0-3? Trebuie sa fim atenti si concentrati pe toata durata partidei".

In afara de scorul din tur, stelistii mai au un motiv de liniste, norvegienii venind la Bucuresti fara cinci jucatori de baza. "Daca este o misiune imposibila? Este foarte usor sa spui asta, dar, din experienta mea, am invatat ca in fotbal nu poti spune acest lucru niciodata", a declarat antrenorul norvegian Kjetil Rekdal.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.