Vi-l mai amintiti pe Adi Mutu din ultimul sau sezon la Chelsea (2004-2005)? Nici nu incepuse campionatul si avea primul clinch cu managerul Jose Mourinho, in stagiul de pregatire din Statele Unite. Era foarte dezamagit ca nu joaca. Aceeasi dezamagire, transformata ulterior in disperare, l-a impins sa bea, sa ia droguri, punindu-si cariera in pericol.

Faceti acum comparatia cu Mutu cel trecut prin purgatoriul a 7 luni de suspendare si ajuns in marea echipa a lui Juventus. E complet schimbat. Nerabdare? Cuvintul nu mai exista in vocabularul sau. "Joc atunci cind vrea Mister", replica ex-dinamovistul atunci cind etapele in Serie A se scurgeau iar Fabio Capello parea ca nu-si mai aduce aminte de el dupa jumatatea de ora pe care i-o acordase la Empoli (4-0). Rabdarea i-a fost rasplatita simbata, in runda a 5-a, cind antrenorul l-a titularizat cu Parma (2-1).

Fite? "Joc unde ma pune Mister. Important e interesul echipei", suna o alta replica din noul repertoriu al atacantului juventin. L-a trimis Capello pe flancul sting cu Rapid Viena? Mutu s-a supus fara sa cricneasca si a demonstrat ca poate s-o bage in ate si de acolo. Infatuare? Apreciati singuri: "E un gol important pentru moralul meu, dar si pentru ca a venit intr-un moment delicat al meciului. Incep o noua viata, desi parantezele le-am inchis din momentul in care am inceput sa ma antrenez normal cu Juventus".
Ultimul sau gol in Liga: acum doi ani

Pina la reusita de marti, Adi Mutu se lauda cu un singur gol in Liga, marcat in urma cu aproape doi ani. Pe 22 octombrie 2003, in faza grupelor, romanul puncta pentru Chelsea in minutul 65 al meciului cu Lazio (2-1), inchizind tabela. Sezonul trecut, inainte de a fi depistat pozitiv, el n-a fost utilizat de managerul Jose Mourinho nici macar un minut in competitia numarul unu a continentului.

Ultimul gol romanesc in Liga: acum un an

Pina la golul lui Mutu cu Rapid Viena, cea din urma reusita romaneasca in Liga ii apartinea lui Florin Cernat. A fost de fapt o "dubla", inscrisa de mijlocasul lui Dinamo Kiev exact acum un an. Introdus in minutul 70 al partidei cu Bayer Leverkusen (4-2), din grupe, Cernat a punctat pentru 3-2 si 4-2 in minutele 73, respectiv 90+3.

"Sint bucuros pentru Mutu. Putea fi si mai bine daca Ibrahimovici nu era egoist si-l servea pe un contraatac unde am avut superioritate numerica. Introducerea sa si a lui Del Piero s-au dovedit decisive"
Fabio Capello, antrenor Juventus

"Este foarte important ca Mutu si Ibrahimovici au spart gheata. Sint jucatori fundamentali pentru noi si avem nevoie de golurile lor"
David Trezeguet, atacant Juventus

PRESA

"Un gol mai valoros decit orice cuvint"
"Gazzetta dello Sport" a remarcat capacitatea lui Mutu de a profita de fiecare ocazie pe care i-o ofera Capello

"La Stampa"
"A demonstrat, cu o diagonala in viteza, ca merita o soarta mai buna. I-a trebuit doar putin timp pentru incalzire si imediat a venit golul. Primul pentru Juve"

"Gazzetta dello Sport"
"Mutu, un gol ce valoreaza mai mult decit orice cuvint. A demonstrat ca stie sa profite de orice ocazie ii ofera Capello. Rapid si incapatinat, a inscris un gol merituos cu o diagonala pe care Payer n-a reusit s-o intercepteze"

"Tuttosport"
"Implacabil. Juve a lichidat Rapidul cu golurile lui Trezeguet, Mutu si Ibra"

"Tgcom"
"Trimitindu-i in teren pe Del Piero si pe Mutu, Capello a imbinat utilul cu placutul"

"Corriere della Sera"
"La faza golului a percutat partea dreapta a apararii vieneze si a patruns in careu precum un cutit in teaca"

"Marca"
"Intrarea lui Mutu si a lui Del Piero a accelerat ritmul unui Juve care la un moment dat se juca cu focul"

"Sport" (Barcelona)
"Meciul a fost un monolog Juve, care in final si-a marcat superioritatea prin golurile renascutului Mutu si Ibrahimovici"


Despre autor:

Gazeta Sporturilor

Sursa: Gazeta Sporturilor


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.