Posibila razgandire a lui Mircea Sandu, care pare hotarat sa mai candideze si anul acesta la sefia FRF, a tulburat apele in fotbalul romanesc. Hulit de microbisti si de fosti membri ai Gene-ra-tiei de Aur, Nasu ar fi favorit cert in lupta pentru fo-toliul de la Casa Fotbalului. Singurul contracandidat sigur al lui Sandu este fostul international Ionut Lupescu. Desi nu a declarat oficial, Gica Popescu se va afla si el, aproape sigur, in cursa pentru presedintia FRF. Mircea Sandu are, de departe, prima sansa.

Acuzat de distrugerea fotbalului romanesc si de scamatorii cu banii sositi la federatie de la forurile europene, Nasu este sustinut puternic de majoritatea pre-se-dintilor din Divizia A si esaloanele inferioare. In plus, Sandu si-a gandit deja strategia electorala si a inceput sa trimita cate doi ob-servatori la meciurile de Divizia B, pentru ca oamenii federatiei sa stabileasca relatii trainice cu presedintii din fotbalul mic si astfel sa procure mai multe voturi pentru Sandu.

Inaugurarea cu mare fast a Academiei de Fotbal de la Mogosoaia este considerata de fostii membri ai Generatiei de Aur drept praf in ochi. ,Au fost multe nereguli. Pai a facut cineva socoteala cati bani au intrat in federatie numai de la echipa nationala in ultimii cincisprezece ani? Ce s-a intamplat cu acei bani? Nici macar un stadion nu are fotbalul romanesc. A, vii acum, dupa atatia ani, si inaugurezi un hotel si acela facut din banii UEFA. Ca doar nu isi inchipuie cineva ca a fost construit din banii federatiei", a declarat fostul international Jean Vladoiu, care este convins ca cei doi contracandidati nu au nici o sansa in fata lui Mircea Sandu.

Masina de vot de la Adunarea Generala va fi imposibil de invins. Sunt multi in fotbal care au trait bine in in ultimii 15 ani, pentru ca Mircea Sandu nu a deranjat pe nimeni in fotbalul romanesc. Daca se unesc Lupescu si Popescu nu au cum sa-l invinga pe Mircea Sandu, la ce relatii are el". Contracandidatii Nasului au si ei partizanii lor. Gica Popescu este sustinut de cea mai mare parte a fostilor sai colegi din Generatia de Aur, precum si de fratii Victor si Giovanni Becali. Ionut Lu-pescu are in spate sindicatele care-l ajuta si la platforma-program, pe aceasta intrand in sfera de influenta si mai multe cluburi din esa-loanele secunde.

136 de voturi pentru victorie

Presedintele FRF este ales in urma voturilor exprimate de reprezentantii cluburilor din Adunarea Generala, pentru validarea scrutinului fiind nevoie de o majoritate absoluta (50% + 1). Pentru a intra in competitie este nevoie ca persoana sa fie propusa si aceasta sa-si dea acordul in scris, iar fiecare candidatura trebuie insotita de un program pentru urmatorii patru ani. Din Adunarea Generala, care va avea loc pe 20 decembrie, fac parte 270 de membri. Acum patru ani, Nasu a castigat sefia FRF dupa ce a candidat singur, fiind ales fara nici un vot impotriva sau fara nici o abtinere.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.