Clasa de premianti a Barcelonei a trait saptamina trecuta un moment inedit. "Olimpicii" sai, Ronaldinho si Deco, s-au trezit in vizorul dirigintelui Rijkaard. Nu chiulisera si nici nu fumasera in toaleta. Doar ca nu fusesera prea atenti la unele ore. Rijkaard a ales calea pedagogica. Si-a pus elevii favoriti sa studieze acasa, in timp ce colegii lor erau in excursie, la Sevilla. O masura disciplinara ce si-a gasit pe deplin finalitatea. Pentru ca tocmai Ronaldinho si Deco au fost cei ce au decis pentru Barcelona un duel ce n-a fost chiar atit de inegal cum ar putea-o crede unii judecind dupa scorul final.

O lovitura libera marca Ronaldinho a deschis ostilitatile unei seri linistite pentru gazde. Care au avut apoi emotii, dar numai vreo 8 minute, dupa ce italienii egalasera surprinzator, prin brazilianul Felipe, se spune viitoare tinta a Barcelonei. Acelasi Ronaldinho, din cursa extraordinara a lui Eto'o, a readus linistea, iar Deco, tot din lovitura libera, a facut 3-1. Recitalul l-a incheiat Ronaldinho, dintr-un penalty scos tot de el, in secundele de final.
Dirigintele poate sta linistit. Cei doi premianti s-au cumintit.

"Spaniolul" Messi

Aseara, Lionel Messi a fost probabil cel mai fericit om de pe "Camp Nou". Rijkaard ii oferise un debut de gala in primul "11" al Barcelonei, in Liga Campionilor. Si asta nu era totul. Luni, spre surpriza generala, el a primit si cetatenia spaniola, o miscare geniala a catalanilor ce au pus capat astfel oricaror discutii in privinta noii senzatii a campioanei Spaniei. Linistit, stiind ca va putea juca si in campionat, Messi a avut o prestatie remarcabila pentru cei 18 ani ai sai, cu contributii la doua din cele 4 goluri ale Barcelonei.

GRUPA B / Ajax - Arsenal 1-2

"Orgie de pase gresite"
Chin pe "ArenA". Cu un start perfect, gol Ljungberg in minutul 2 din pasa lui Reyes, Arsenal nu s-a mai omorit tare cu firea. Descumpanita de lovitura luata rapid, Ajax (cu Lobont rezerva) s-a zbatut neputincioasa sa-si revina din soc. A rezultat un spectacol de proasta calitate, punctat de atitea inexactitati, unele executii chiar hilare, incit agentia germana "Sport 1" a scris despre "o orgie de pase gresite"! Pina si antrenorul "lancierilor", Danny Blind, s-a luat cu miinile de cap vazind puzderia de erori. Ceva atractivitate a aparut abia pe final datorita unor faze dinamice, dar indeosebi a golurilor: Pires, din penaltyul obtinut de Reyes, respectiv Rosenberg, reluare dupa o bara Galasaek.


Despre autor:

Gazeta Sporturilor

Sursa: Gazeta Sporturilor


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.