Acesta este verdictul specialistilor despre tactica folosita de Razvan Lucescu (foto) la Rapid, modulul 3-5-2 dind din ce in ce mai multe rateuri in ultimul timp. Mereu in contratimp cu adversarii, iesiri aiurea la ofsaid, marcaj larg. Asa au aratat fundasii Rapidului in derby. "Ciinii" au trecut in viteza pe linga ei si au marcat cu lejeritate, din faze aproape similare. Rapidul lui Lucescu are un start subred de sezon. Dupa 7 etape in care au adunat doua victorii, 3 egaluri si doua esecuri, giulestenii sint doar pe locul 9, la 8 puncte distanta de liderul Steaua

Mereu in contratimp cu adversarii, iesiri aiurea la ofsaid, marcaj larg. Asa au aratat fundasii Rapidului in derby. "Ciinii" au trecut in viteza pe linga ei si au marcat cu lejeritate, din faze aproape similare.

"Maftei are o mare parte de vina la goluri, dar pina la el au comis-o si ceilalti jucatori. Si Lucescu a gresit ca a jucat 3-5-2, dar marea lui greseala a fost cind s-a intors la echipa dupa ce il daduse Copos afara", crede Danut Lupu.

"Rapidul este vulnerabil in zona centrala a apararii. Pentru acest sistem lui Razvan ii trebuie trei fundasi de valoare, care sa joace simplu. Cei pe care ii are la dispozitie sint tentati foarte mult de atac si de artificii tehnice, asa ca portarul Coman devine de multe ori libero", completeaza Jackie Ionescu.

Mircea Radulescu e de parere ca "apararea este inexistenta, jucatorii sint cazuti psihic, cred ca au fost alintati prea mult de conducere. Sistemul 3-5-2, cu care joaca Razvan Lucescu, este unul invechit. Aproape toate echipele au trecut la 4-4-2. Uitati-va la Dinamo ce bine joaca in acest modul".

"Apararea Rapidului a fost destul de subreda, fundasii au lasat spatii mari si nu au iesit bine la ofsaid"
Emeric Ienei

"Lui Razvan i se pregateste 'desfiintarea>>. A gresit cind s-a intors, trebuia sa-si ia viteza atunci. Jucatorii il asteapta la cotitura, galeria va incepe si ea in curind. Trebuie sa plece chiar daca se califica in grupele UEFA"
Dumitru Dragomir

"Nu ne-a spus nimeni sa jucam la ofsaid si nici noi in teren nu ne-am gindit la asta. Pur si simplu, asa au fost acele faze, au jucat cu mingi peste aparare si au scapat singuri spre poarta noastra"
Marius Constantin

Cum explica Lucescu

Tehnicianul Rapidului a comentat ieri prestatia defensivei in derbyul de duminica: "Nu am jucat la ofsaid, noi nu facem asta. Numai ca interpretarea fiecarui jucator a lasat de dorit. Golurile au fost faze identice cu ocaziile noastre, numai ca Dinamo a marcat si noi am ratat. Si noi am ajuns la fel de usor la poarta, si asta pentru ca, o buna perioada, ambele echipe au fost echipe lungi". y Radu Oprisan


Despre autor:

Gazeta Sporturilor

Sursa: Gazeta Sporturilor


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.