Lucrurile par a reintra incet, incet in normal in gimnastica feminina romaneasca, chiar daca lotul olimpic s-a desfiintat o data cu plecarea antrenorilor Octavian Belu si Mariana Bitang de la carma acestuia. La sfarsitul saptamanii trecute a avut loc prima verificare serioasa a fostelor componente ale nationalei Romaniei, Catalina Ponor, Monica Rosu, Florica Leonida si Alexandra Eremia, care in acest moment se pregatesc fiecare la clubul de care apartin, iar primele concluzii sunt imbucuratoare.

"Lucrul cel mai important este ca toate par mai doritoare ca oricand sa faca treaba. Inca se afla in carti pentru Mondiale si chiar daca mai au nevoie de o cantitate mare de munca pentru a atinge nivelul de la care sa poata emite pretentii la locurile fruntase, este timp", a spus Adrian Stoica, secretarul general al Federatiei Romane de Gimnastica.

Au inceput sa slabeasca!

Toate cele patru gimnaste amintite, singurele care au varsta de a participa la CM, daca vor demonstra ca sunt suficient de bine pregatite, au mai inregistrat o victorie: in lupta cu kilogramele! Ele au slabit vizibil si, chiar daca nu au ajuns inca la greutatea optima, au sanse mari de a intra in "categorie", ceea ce le-ar oferi o mai mare usurinta in miscare. "Totul este sa le tina entuziasmul", a aratat o umbra de scepticism secretarul general al FRG, precizand ca ultima vizionare a constituit doar o etapa pana la definitivarea echipei care va merge la Mondiale. Testarea cu cea mai mare greutate, pe puncte, va avea loc la Campionatele Nationale de luna viitoare, de la Bacau.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

{* *}

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.