Jurnalistii din Peninsula nu s-au pus de acord daca evolutia atacantului roman, folosit in premiera titular de Capello, a fost buna sau in nota echipei - slaba. Mircea Lucescu, plus Craioveanu si Contra sint lideri in Ucraina, respectiv Spania.

Dupa cum lasase sa se inteleaga, Fabio Capello l-a folosit, in premiera, pe Adrian Mutu din primul minut, in partida cistigata cu 2-1, simbata, de Juventus. Si nu impotriva oricui, ci a echipei care l-a lansat in fotbalul mare - AC Parma. Schimbat in minutul 69, atacantul roman i-a multumit pe o parte dintre jurnalistii italieni prin prestatia sa, fiind printre putinii remarcati dupa o prima repriza slaba a torinezilor. Astfel, agentia "Datasport" l-a notat cu 6,5, calificativ mai bun primind doar Camoranesi: "A demonstrat ca merita sa imbrace tricoul de titular. A fost singurul, alaturi de Camoranesi, care a incercat sa joace in prima parte".

Nu de aceeasi parere a fost si "Gazzetta dello Sport", care a apreciat ca romanul nu a iesit cu nimic in evidenta. "Simt o placere si o emotie cind joc pe Enio Tardini (n.r. - terenul Parmei). A fost greu pe gazon. Sper ca am contribuit si eu la victorie", a declarat Mutu.

Lucescu s-a jucat cu "lanterna rosie"

Sahtior, echipa antrenata de Mircea Lucescu, a reusit sa treaca peste pasa mai putin buna din competitia interna, in care a inregistrat doua remize. Astfel, formatia din Donetk a reusit sa se impuna pe terenul ultimei clasate din campionatul Ucrainei, Zakarpattia, unde a cistigat la scor de forfait. Tehnicianul nu a folosit nici un jucator roman, Flavius Stoican si Razvan Rat fiind doar rezerve, in timp ce atacantul Marica nu a fost inclus in lot. In clasament, Mircea Lucescu ocupa in continuare fotoliul de lider, cu cinci puncte si un meci mai mult disputat decit rivala Dinamo Kiev. Lucescu este dorit acum de Trabzonsport, in timp ce lui Hagi i s-a oferit un salariu de 1,5 milioane de euro la Rizesport.

Contra si Craioveanu, lideri in Spania

In Spania, Cosmin Contra si Gheorghe Craioveanu au revenit pe pozitia de lider al Primerei Division, dupa ce Getafe a invins, surprinzator, la Atletico, scor 1-0. Cum fundasul roman n-a avut drept de joc in partida disputata la Madrid, conform unei clauze din contract, doar Craioveanu putea juca, insa antrenorul Bernd Schuster l-a lasat pe banca de rezerve. Dupa cinci runde, revelatia inceputului de sezon, Getafe, ocupa primul loc, avind 11 puncte, cu doua mai mult decit Celta Vigo, care insa a jucat aseara tirziu, dupa inchiderea editiei.

Ai nostri printre ai lor

Olanda

Ajax, fara Bogdan Lobont, a invins cu 4-1, in fata propriilor suporteri, pe Roda Kerkrade.

Spania

Golgheter in a doua divizie si proaspat rechemat la nationala, Laurentiu Rosu a fost lasat pe banca de rezerve a oaspetilor in partida Eibar - Huelva 2-1. Romanul a fost introdus in ultima jumatate de ora, dar nu a reusit sa iasa in evidenta.

Grecia

Akratitos Atena, formatia antrenata de Ilie Dumitrescu, a pierdut in deplasare, contra liderului Olympiakos, scor 0-2. La oaspeti, Bogdan Stelea si Lucian Marinescu au fost integralisti.

Rusia

Adrian Iencsi a fost titular la Spartak Moscova, care a pierdut la limita, scor 0-1, derby-ul cu TSKA. Intr-o alta partida, Soava si Barcauan nu au evoluat pentru KS Samara, care a invins cu 1-0 pe Saturn.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.