"Coloanele vertebrale" ale echipelor din Divizia A, dupa consumarea turului editiei 2004-2005, reprezinta o radiografie exacta a fizionomiilor gruparilor ce evolueaza in primul esalon. Campioana de toamna, Steaua, s-a bazat in poarta tot pe Hamutovski, desi acesta nu a mai avut evolutiile din sezonul trecut. Cand a lipsit Radoi, accidentat o perioada indelungata, apararea s-a construit in jurul lui Ghionea, in timp ce constructia jocului a urmat acelasi tipic ca si in anii precedenti, cu majoritatea mingiilor cautandu-l pe Fl. Dumitru. In ultima parte a turului, atunci cand "Micul Beckham" a fost scos din circuit de o accidentare, rolul servantului a fost preluat de D. Munteanu. Asa cum arata clasamentul notelor primite in prima jumatate de campionat, Neaga a fost principalul atacant al "ros-albastrilor".

Analizand cifrele trecute in dreptul lui Dinamo, observam ca echipa lui Ioan Andone a "suferit" foarte mult in propria jumatate, acolo unde cei mai buni au fost Stelea, un portar trecut de 37 de ani, si stangaciul Adrian Iordache. Spre deosebire de sezonul trecut, Dinamo nu a mai stralucit nici in compartimentul ofensiv. In lipsa de altcineva, Rapidul a avut tot in Dolha cel mai bun portar, in timp ce notele din tur ii indreptatesc pe Maftei, Maldarasanu si D. Niculae sa se proclame cei mai buni din compartimentele lor. Daca pentru primii doi titlul este mai mult onorific, D. Niculae a castigat lupta cu toti atacantii care evolueaza in primul esalon, nu numai cu coechipierii. Ajungand la aceasta idee, trebuie sa spunem ca Farul Constanta se poate lauda cu cel mai bun fundas din Divizia A, Cosmin Pascovici, la FC National joaca cel mai bun mijlocas, Abiodun Agunbiade, iar FC Arges are cel mai bun portar, Danut Coman.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.