Desi au jucat doar citeva meciuri in noul sezon, Chelsea, Bayern si Lyon nu au rivale in lupta pentru titlu, considera casele de pariuri. Situatia este echilibrata in campionatele din Spania si Italia.

Desi noul sezon abia a inceput, trei dintre cele mai puternice cinci campionate ale Europei (Spania, Italia, Anglia, Germania si Franta) par a avea deja stabilite cistigatoarele. Conform caselor de pariuri, care radiografiaza situatia din toate unghiurile posibile in fiecare dintre aceste campionate, Chelsea, Bayern si Lyon nu au adversare in intrecerea interna in lupta pentru titlu. De altfel, cotele atribuite acestor echipe de book-maker-i fac un eventual pariu de lunga durata nerentabil.

Campioane din start

Dupa sase etape disputate in Anglia, echipa antrenata de Jose Mourinho are maximum de puncte, fiind urmata in clasament de Charlton, cu doar 12 puncte. In plus, rivalele Manchester si Arsenal au inregistrat deja cite doua rezultate negative, egaluri, respectiv intringeri. In aceste conditii, Chelsea are o cota de 1,25 la casele de pariuri in ceea ce priveste cucerirea titlului pentru al doilea an consecutiv, gruparea de pe Stamford Bridge fiind urmata la mare distanta de Manchester (6) si Arsenal (9). Liverpool, campioana Europei nici nu intra in calcule, cota de 34 fiind practic astronomica.

Totusi, book-maker-ii au luat in calcul stilul de joc al lui Mourinho, iar in clasamentul golgheterilor duelul se da intre "diavolul" Van Nistelrooy si "tunarul" Henry, care au cote de trei, Didier Drogba fiind la mare distanta in spatele celor doi (10). O situatie identica este si in Germania, unde Bayern, cu 18 puncte dupa sase etape, are o cota de 1,2, rivala Werder ocupind locul secund, la cinci puncte distanta si cu sanse putine la titlu, echipa din Bremen adaugind un zero la suma pariata de jucatorii curajosi. In Franta, Lyon, desi are doua remize dupa sapte etape, pare a nu avea nici ea adversara in cursa pentru al cincilea titlu consecutiv, cota la casele de pariuri fiind de 1,5. Principalele contracandidate sint PSG (7) si Monaco (15).

Echilibru in Spania si Italia

In Italia situatia este mai echilibrata. Cu maximum de puncte dupa trei runde, Juventusul lui Mutu conduce in acest top, avind cota doi, dar gruparea torineza este urmata indeaproape de rivalele Milan si Inter, care au sanse aproximativ egale - trei, respectiv 3,5. Roma lui Chivu nu intra in calculele book-maker-ilor, cota pentru cistigarea Lo Scudetto fiind de 60. Desi au inceput ezitant si la jumatatea clasamentului dupa trei etape, Barcelona (2) si Real (2,5) sint privite ca favorite. Getafe, la care evolueaza Contra si Craioveanu, actualul lider din Primera, are o cota care porneste de la 200 pentru cazul in care isi va pastra pozitia pina la finalul sezonului.

Dinamo a ajuns-o pe Steaua

Dupa victoria categorica obtinuta impotriva lui Everton, la Bucuresti, Dinamo a inregistrat un salt in clasamentul sanselor de cistigare a Cupei UEFA, reusind sa ajunga pe aceeasi treapta cu formatia din Ghencea, care a avut un parcurs lung si in sezonul trecut. In cele mai optimiste variante, formatiile romanesti au insa cote de 50. (C.P.)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.