Transferul lui Emil Dica de la FC Arges la Rapid a produs valva in presa datorita modului prin care cele doua cluburi s-au inteles asupra inregimentarii fotbalistului.Pentru a fi mascate adevaratele ite ale afacerii, oficialii celor doua echipe au aruncat pe piata informatii pe jumatate corecte. Initial s-a avansat ideea ca fotbalistul a trecut in Grant, pentru o perioada de 3 ani, pe o suma de 250.000 de dolari.

In momentul in care clubul International Pitesti si-a cerut drepturile, 50% din transfer, fotbalistul fiind in coproprietate, s-a acreditat ideea ca jucatorul a fost imprumutat pe un sezon, si ca s-au platit 100.000 de dolari. De fapt, argeseanul a fost transferat pe o perioada de 4 ani pentru suma de 400.000 de euro.

Pentru a fenta clubul care il are in coproprietate, FRF si organele fiscale ale statului, pe actele semnate intre clubul patronat de George Copos si FC Arges s-a inregistrat doar 100.000 de euro, rezultand astfel mai putini bani pentru taxe, impozite etc. Ceilalti 300.000 de euro vor ajunge in clubul condus de Viorel Ilinca, prin sponsorizari. Uzina de motoare electrice detinuta de vicepremier, Ana Imep, s-a alaturat pe lista sponsorilor formatiei argesene, alaturi de firma Meda, ce apartine dinamovistului Gigi Netoiu. Astfel, jucatorul din Scornicesti a ajuns sub comanda lui Razvan Lucescu, avand un contract in valoare de 50.000 de dolari si o clauza care ii va creste salariul cu 5.000 de dolari in momentul cand va prinde selectionata Romaniei.

Plateste vicepremierul?

Oficialii pitesteni au avansat ideea ca formatia argeseana va primi cei 300.000 de euro din sponsorizarea lui Copos, dar patronul din Grant nu va pierde acesti bani. Conform declaratiei presedintelui argesean, Viorel Ilinca, oameni de afaceri din Pitesti ajuta Rapidul prin cumparari de spatiu publicitar pe arena bucuresteana. Directorul de marketing din Grant, Robert Verdes, a refuzat sa ofere orice informatii despre firmele care au cumparat spatiu publicitar la Rapid sau despre sumele care au intrat in conturile giulestenilor. Seful marketingului de la Ana Imep, Procoveanu Sorin, a spus: "Contractul de sponsorizare este in derulare. Nu va pot da informatii despre suma de bani, daca este sau nu in valoare de 300.000".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.