Probabil ca ceva a fost "putred" in decizia initiala a FIFA de a delega la meciul Finlanda-Romania din 8 octombrie, de la Helsinki, aceeasi brigada de arbitri care condusese si meciul tur dintre cele doua formatii, care avusese loc in august 2004 la Bucuresti, altfel nu intelegem de ce ieri forul mondial s-a razgandit si a decis sa ii inlocuiasca pe polonezi.

Nu se poate ca prin regulamentele fotbalului mondial sa nu existe vreun paragraf care sa interzica acest lucru pentru ca, parerea noastra, FIFA a dat inapoi nu pentru ca romanii au avut de comentat dupa jocul de la Bucuresti (atunci cand, va reamintim, selectionerul Anghel Iordanescu s-a dezlantuit impotriva "centralului", pe care l-a acuzat ca i-a favorizat pe oaspeti), ci pentru ca si-a dat seama de eroarea initiala.

Asadar, FIFA a schimbat brigada de arbitri si observatorul pentru arbitri la meciul de pe stadionul Olympic din Helsinki, in grupa I de calificare la Cupa Mondiala 2006. In locul brigazii poloneze a fost delegata una din Bulgaria, formata din Anton Genov (central) - Nikolai Petrov, Nikolai Angelov (asistenti) - Hristo Ristoskov (rezerva). Centralul Anton Genov va implini 39 de ani la doua zile dupa disputarea partidei si este arbitru FIFA din 1999. Observatorul pentru arbitri delegat initial, Jan Damgaard, din Danemarca, a fost inlocuit cu Willy Goovaerts din Belgia. Observator pentru joc a ramas Michel Piraux din Belgia.

Nu numai nationala avusese probleme cu brigada poloneza desemnata initial. "Echipa" formata din Gilewski - arbitru de centru, Maciej Wierzbowski si Slawomir Stempniewski - ambii asistenti, au oficiat si la partida CFR Cluj-RC Lens, scor 1-1, disputata pe 9 august 2005, in prima mansa a finalei Cupei UEFA Intertoto. Dupa acel meci, oficialii clujeni au contestat prestatia centralului polonez si neacordarea a cel putin o lovitura de la 11 metri.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.