Aparent o simpla formalitate, meciul Stelei de ieri cu Rapidul mic s-a transformat intr-un chin vecin cu penibilul. Cu exceptia unei monotone dominari teritoriale, dar si aceea de multe ori in ritm de pieton obosit, liderul la zi al Diviziei A n-a putut trece de penultima clasata in B2. Gazdele au aglomerat permanent propria jumatate, incercind sa profite doar pe contre de nesincronizarile ineditului cuplu Baciu-Curt, sau de nesigurul Balan. Fara angajamentului lui Nicolita si aplombul lui Iacob, formatia din Ghencea n-a reusit sa elimine plusul de determinare al adversarilor. Au aparut doar citeva asa-zise situatii de gol, dar Cristea a fost blocat de excelentul Rusu (7), iar Dumitru a sutat slab de la 20 de metri (15). Sansa reprizei au avut-o, surprinzator, rapidistii, Grigore finalizind slab (40) un-doi-ul cu Petrea.

La reluare, tot gazdele au inceput cu mai mult tupeu, dar acelasi Grigore (48) n-a gasit spatiul portii lui Cernea. Simtind ca se ingroasa gluma, Steaua a mutat jocul in treimea adversa. Oprita (59) putea pune capat chinului, dar nu si-a gasit preluarea si Curca l-a blocat simplu. Steaua a continuat sa impresioneze prin nimic, Goian (88) a ratat si el din 6 metri, astfel ca a fost nevoie de prelungiri si de nocturna, desi Curca era intr-un picior de o jumatatea de ora.

Alta corvoada pentru elevii lui Protasov, care, asemeni patronului Gigi Becali, pareau dezinteresati de Cupa. Oaspetii au terminat in corzi si prelungirile, Cernea (110) a evitat dezastrul, devansindu-l la 25 de metri pe Chiriac, care a mai ratat un sut in forta (113). Nici Radoi n-a gasit "bomba" norocoasa (114), Curca aminind verdictul pentru penaltyuri.

La loviturile de departajare, tot rapidistii au avut nervii mai tari. Curca a parat sutul lui Lovin, dar Petrea s-a speriat la executia de calificare si a trimis peste poarta. Au urmat penaltyurile alternative, unde acelasi Curca l-a opit pe Nesu, iar juniorul George Negrut l-a executat cu singe rece pe Cernea. Astfel ca stelistii au iesit din Giulesti cu capetele plecate, salutati cu spatele de proprii suporteri.

Rapid II - Steaua 0-0 (0-0, 0-0) 8-7 la penaltyuri

Au marcat la penaltyuri: Rusu, Pandele, Dumitrescu, Ene, I. Dumitru, Oprea, G. Pena, Negrut / Radoi, Fl. Dumitru, Dinita, Baciu, Oprita, P. Marin, Goian.

RAPID II: I. CURCA - M. Calin, OPREA, D. Dumitrescu, RUSU, I. Dumitru - Lipa (115, NEGRUT), N. GRIGORE (108, Pandele), G. ENE - Petrea (cpt.) - Chiriac (114, G. Pena). Antrenor Mihai Stoica

STEAUA: Cernea - D. Balan, E. Baciu, Curt (46, D. GOIAN), P. Marin - Fl. Dumitru, Radoi (cpt.), Lovin, N. Dica (46, M. Nesu) - Oprita, A. Cristea (91, Dinita). Antrenor Oleg Protasov

Arbitri: R. Dumitru (Brasov) 6, A. Florescu 7, C. Florescu 7 (ambii Bucuresti)
Spectatori: 1.000

"Nu ne-a iesit nimic. Le-am spus jucatorilor ca poarta tricoul Stelei si trebuie sa joace in consecinta, indiferent de ceee ce a spus patronul Gigi Becali. Ii felicit pe cei de la Rapid II"
Oleg Protasov, antrenor Steaua

"Am jucat pentru Rapid si am intrat in istorie. Toti am fost eroi"
Ionut Curca, portar Rapid II

"Am facut cinste Rapidului si ma bucur ca sintem in grafic"
Mihai Stoica, antrenor Rapid II

"E rusinos pentru ca ne-a eliminat o echipa din esalonul secund. La valoarea noastra nu se poate asa ceva"
Mirel Radoi, capitan Steaua

"Asta e! Luam campionatul si vom ajunge cit mai departe in UEFA"
Dorin Goian, Steaua

"MM este fluierat si pe Ghencea, asa ca nu trebuie sa fie uimit ca l-au huiduit si pe Giulesti. A plecat de la stadion pentru ca stia care va fi rezultatul final si nu voia sa se faca de ris"
Constantin Zotta, secretar general Rapid

"M-am razbunat pe Steaua pentru ca atunci cind am fost la ei nu m-au oprit in lot. Acum vom elimina si pe Dinamo!"
George Pena, Rapid II

Bodyguarzii au sarit sa bata suporterii rapidisti

La jumatatea primei reprize, un suporter rapidist aflat la tribuna I l-a apostrofat pe presedintele executiv al Stelei, Mihai Stoica, aflat in tribuna oficiala alaturi de conducerea clubului din Ghencea si de citiva bodyguarzi. "Ce cauti aici, huliganule?!", i-a strigat fanul giulestean. Stoica nu a dorit sa raspunda provocarii, dar a certat fortele de ordine pentru ca nu intervin. In minutul 40, pentru ca injuriile nu se opreau, Catalin Zmarandescu si alte trei garzi de corp au vrut sa il bata pe suporter (foto), dar au fost opriti de secretarul general al Rapidului, Constantin Zotta. Gestul bodyguarzilor a fost taxat de galeria rapidista, care i-a injurat copios. In repriza a doua, pentru a evita orice conflicte, Mihai Stoica a parasit stadionul alaturi de bodyguarzi si de administratorul bazei din Ghencea, Virgil Becali.

Intilnire Becali-Petrescu

Luni dupa-amiaza, la mai putin de 24 de ore de la finalul meciului Steaua - Dinamo 2-2, patronul ros-albastrilor, Gigi Becali, s-a intilnit cu antrenorul Sportului, Dan Petrescu. Ziarul "Atac" detine fotografii, care demonstreaza ca Becali si Petrescu au discutat timp de o ora in cafeneaua Lavazza din Piata Dorobanti. "Principalul" din Regie a fost ofertat de patronul Stelei in vara, dupa ce Hagi a refuzat postul de antrenor al campioanei, insa atunci Petrescu a declinat oferta. "Am fost la o cafea si atit", s-a rezumat sa declare Dan Petrescu, care, conform unor apropiati, se afla in relatii extrem de reci cu Vasile Siman, patronul Sportului.

Rapidistii au cerut evacuarea galeriei steliste

Liderul suporterilor rapidisti, Gigi Corsicanu', le-a cerut jandarmilor sa evacueze galeria Stelei aflata la tribuna a II-a. Giulestenii au amenintat ca, daca ros-albastrii nu se vor alatura restului galeriei steliste, aflate la peluza, vor merge si ii vor da afara cu forta. Fanii visinii s-au linistit cind au fost avertizati de fortele de ordine ca giulestenii risca suspendarea terenului daca vor avea loc acte de violenta in tribune.

Curt a ajuns la spital

In minutul 44, in urma unui duel aerian cu rapidistul Alexandru Chiriac, Tiberiu Curt s-a lovit puternic la cap si nu a mai putut continua partida. Fundasul stelist, care a suferit un traumatism cranian, a fost inlocuit cu Dorin Goian si transportat cu ambulanta la Spitalul Militar Central pentru investigatii amanuntite. Curt a refuzat sa ramina internat peste noapte, dar a promis ca va reveni sa faca un RMN.


Despre autor:

Gazeta Sporturilor

Sursa: Gazeta Sporturilor


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.