Pe 20 septembrie, Universitatea risca sa fie neprogramata in competitii daca nu platea peste 200.000 de euro clubului CSM Resita, banii provenind din indemnizatia de formare a lui Cristi Chivu. Oltenii nu au transferat nimic in conturile banatenilor, dar, folosindu-se de influenta existenta in cadrul federatiei condusa de Mircea Sandu, au putut fi programati astazi in Cupa Romaniei.

Ciudat in aceasta afacere este modul in care oficialii din cadrul diverselor comisii ale FRF au judecat diferendul. ,Litigiul a fost disputat de Comisia pentru Statutul Jucatorului (CSJ) si de Comisia de Recurs Federala (CRF), care au dat dreptate resitenilor, ultima cale de atac posibila pentru clubul craiovean fiind tribunalul de la Laussanne. Cum in cele 10 zile disponibile pentru recurs oltenii nu au inaintat nici o cerere, conform ,legilor" FRF, Universitatea nu trebuia programata si, intr-un final, exclusa din campionat. Insa surprizele pentru resiteni s-au tinut lant. Comisia pentru Competitii, condusa de Dumitru Mihalache, a dat unda verde intrarii Universitatii in B, facand pierdut dosarul trimis pentru aplicare de la CRF.

,Hotararea noastra e definitiva. Dosarul a fost trimis la Competitii. Nu stiu ce s-a facut mai departe", a spus Mircea Constantinescu, secretarul CRF. ,Atunci s-a primit un fax prin care se spunea ca s-a incercat transferul de bani dar numarul de cont nu era bun", se apara Dumitru Mihalache. N-a trecut mult si aceeasi comisie care dadea dreptate resitenilor, CSJ, a mai judecat odata litigiul, chiar daca nu mai avea dreptul, rezultatul fiind neschimbat.

Pe 20 septembrie, banii trebuiau platiti. Si saptamana trecuta oltenii au inaintat un alt recurs, dosarul ajungand din nou la CRF. Aceeasi persoana, Mircea Constantinescu, care spunea ca CRF a dat o hotarare definitiva si lasa sa se inteleaga ca Universitatea a ajuns sa joace chiar daca nu avea voie, acum si-a schimbat discursul: ,Oltenii au facut un recurs si s-a hotarat suspendarea deciziei CSJ pana la 3 sau 17 octombrie. Este adevarat ca am dat o hotarare definitiva. Nu stiu de ce s-a ajuns din nou la noi".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.