Granzii campionatului iau azi startul in saisprezecimile de finala din Cupa Romaniei

Steaua, Dinamo si Rapid intra azi in focurile Cupei Romaniei la fotbal, intalnind, in saisprezecimile de finala ale competitiei, adversari din Divizia B. Disputarea meciurilor sta sub permanenta amenintare a ploii. Potopul care cade de doua zile in tara ar putea duce la anularea unor partide. Federatia Romana de Fotbal, organizatoarea competitiei, doreste ca intalnirile sa se dispute cu orice pret, deoarece "nu sunt date libere in calendar", in conditiile in care, mai mult ca sigur, Steaua si Dinamo se vor califica in grupele Cupei UEFA. Pe terenurile mocirloase, diferenta de valoare dispare, iar surprizele ar putea rasari precum ciupercile dupa ploaie, intr-o intrecere cunoscuta drept competitia K.O.

FRF indeamna la "lupta cu teul"

La sediul FRF a avut loc ieri o sedinta de analiza a situatiei. Discutia s-a purtat intre Mircea Sandu, presedintele federatiei, Adalbert Kassai, secretarul general de la "Casa Fotbalului", si Dumitru Mihalache, seful Departamentului Competitii din cadrul FRF.

"S-a luat in discutie situatia creata dupa acest potop. Sper ca vremea ne va ierta! Amanarea meciurilor nu este posibila, fiindca nu mai sunt date libere in calendar. Am purtat corespondente cu fiecare club organizator, pentru a-si lua masuri astfel incat terenurile sa se prezinte in conditii cat de cat acceptabile. Sa scoata apa cu bureti, cu teul, cu ce-or putea... Am fost informati ca terenurile din Giulesti si de la Otopeni sunt deja sub apa. Doar arbitrul poate lua, maine (n.r. - azi), decizia ca partida sa nu se dispute", ne-a declarat ieri Mihalache.

Florentin Petre, lasat acasa

Dunarea Galati-Dinamo. Cupa Romaniei este unul dintre obiectivele vicecampioanei, actuala detinatoare a trofeului. In ultimele sase sezoane, Dinamo a prins de fiecare data finala, pe care a castigat-o de cinci ori. "Cainii" au plecat ieri spre Galati, pentru meciul cu Dunarea, deplasand garnitura de baza, fiind posibil ca unii titulari sa fie, totusi, odihniti. Pentru jocul de la Galati este menajat capitanul Florentin Petre, ramas la Bucuresti. Prima de obiectiv a "ros-albilor" pentru castigarea Cupei este de 10.000 de dolari. Elevii lui Andone refuza sa semneze Regulamentul de Ordine Interioara.

"Putem sa-i batem pe "galactici""

CS Otopeni-Poli Timisoara. Un alt meci atractiv al acestei faze a competitiei se joaca pe terenul de langa Aeroportul "Henri Coanda". "Vrem sa castigam meciul de Cupa, dupa ce, acum doi ani, am fost eliminati din competitie de Dinamo, iar in sezonul trecut - de Dinamo II, chiar din primul tur. Putem sa-i batem pe "galacticii" de la Timisoara. Daca nu ploua in seara asta, meciul se poate juca in conditii bune", ne-a declarat ieri la amiaza Marian Pana, antrenorul divizionarei B.
Marian Pana este fostul fundas dreapta de la Dinamo. La aceasta partida, el are ocazia sa depene amintiri cu Viorel Moldovan, cu care a fost coleg in "Groapa".

Borna oltenilor

Universitatea Craiova - CFR Cluj. Oltenii, lideri in Seria a II-a a Diviziei B, fara nici un punct pierdut si fara gol primit, dau astazi cel mai serios examen din acest sezon, impotriva echipei lui Dorinel Munteanu. "Acesta este meciul care ne va indica valoarea", au spus elevii lui Ovidiu Stanga. In ciuda faptului ca partida va incepe la ora 19.30 si va fi transmisa in direct de TV Sport, oficialii gazdelor spera ca pe stadion sa vina cel putin 20.000 de spectatori. "Blazonul si palmaresul Universitatii sunt peste cele ale clujenilor. Chiar daca reprezinta cea mai in forma echipa din campionat, simt ca noi vom fi fericiti la final", s-a falit Adrian Mititelu, patronul "juvetilor".

Protasov foloseste rezervele

Rapid II - Steaua. Gruparea din Ghencea a inregistrat cele mai multe succese in Cupa Romaniei: 20 de trofee. "Ros-albastrii" n-au mai castigat de sase ani aceasta competitie, ceea ce inseamna cea mai lunga perioada fara ca trofeul sa poposeasca in vitrina clubului. In sezonul trecut, formatia antrenata atunci de Walter Zenga s-a umplut de rusine, fiind invinsa de divizionara B "U" Cluj, in saisprezecimile competitiei.

"Militarii" si-au pierdut interesul pentru competitia eliminatorie, lucru confirmat si de patronul Gigi Becali, care a cerut folosirea juniorilor. Partida contra satelitului rivalilor de la Rapid este programata pe stadionul "Valentin Stanescu", de la ora 16.00, si va fi transmisa in direct de TV Sport. Antrenorul Oleg Protasov va folosi jucatorii de rezerva, care n-au prea prins echipa in acest sezon. Astfel, e posibil ca pe teren sa apara portarul Cornel Cernea si jucatori precum Daniel Balan, Eugen Baciu, Laurentiu Dinita, Andrei Cristea si Daniel Oprita.

Vor sa spele rusinea de anul trecut

FCM Resita - Rapid. Giulestenii merg in Banat cu titularii si cu intentia de a spala rusinea din sezonul precedent, cand au parasit competitia din saisprezecimi, eliminati de divizionara B Dacia Unirea Braila. "Sper sa nu ne batem joc de imaginea clubului, cum s-a intamplat anul trecut. Nu stim prea multe despre actuala echipa a resitenilor", a declarat ieri mijlocasul rapidist Robert Ilyes. "Nu conteaza daca ploua, ninge, tuna sau fulgera. Putem sa jucam si polo, dar trebuie sa invingem, pentru ca suntem Rapid", a adaugat Vasile Maftei, capitanul giulestenilor.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.