Previzibil: Nasul s-a razgandit si vrea sa candideze din nou in luna decembrie la presedintia Federatiei Romane de Fotbal

Ceea ce "Evenimentul zilei" a dezvaluit inca de acum cateva luni s-a confirmat luni seara, la emisiunea "ProSport Show", de la Prima TV: Mircea Sandu, presedintele FRF, a mintit asta-primavara, atunci cand a anuntat ca se va retrage! In martie, atunci cand, exasperata de dezastrul nationalei invinse de Olanda si eliminata din cursa spre Cupa Mondiala, opinia publica a luat foc, cerand demisia principalului vinovat pentru declinul fotbalului, Mircea Sandu a apelat la o stratagema.

Afisand o mina afectata, el a declarat ca s-a saturat sa fie acuzat pe nedrept si ca se va retrage in decembrie, cand vor avea loc alegerile pentru postul de presedinte al FRF. "Nu voi mai candida. Il voi lasa pe altul. Eu nu mai rezist acestor atacuri. Ma retrag, sa vedem de ce sunt in stare altii!", a promis Nasul. Tactica a dat roade, romanii s-au resemnat cu gandul ca mai trebuie sa-l suporte pe actualul sef al federatiei doar cateva luni, iar valul de contestatii s-a domolit.

O data cu trecerea timpului, informatiile despre cacealmaua Nasului au inceput sa se stranga. Primul semnal a fost tras de cotidianul nostru, care in 6 aprilie, sub titlul "Ii vom cere lui Mircea Sandu sa ramana la FRF" (declaratie apartinandu-i lui Jean Padureanu), dezvaluia planul actualei clici federale, sprijinita de prietenii din Divizia A, de a se mentine la putere. Nasul a negat insa permanent ca ar intentiona sa candideze din nou, nesfiindu-se sa-i acuze de complot si rea-intentie pe ziaristii care i-au dat in vileag intentiile.

Totul s-a clarificat insa luni seara. Strans cu usa de Dorin Chiotea, redactor-sef la "ProSport", Mircea Sandu a dat din colt in colt si, in cele din urma, a recunoscut, pe ocolite, ca va candida din nou: "Electoratul va decide. Dar eu sunt foarte respectat de oamenii de fotbal, care cunosc foarte bine detaliile activitatii mele la federatie!". Dupa aceasta confirmare a celor mai negre previziuni ale romanilor, Nasu’ si-a luat viteza: "Opinia publica e intoxicata de ziare". Presedintele FRF a afisat aceeasi mentalitate demna de cei mai negri ani ai comunismului, conform careia "poporul" e prost, iar deciziile trebuie luate doar de un cerc restrans de initiati, "oamenii de fotbal" care "stiu ce fac si ma apreciaza".

Domnie sub deviza "Dupa mine, potopul!"

Omul de care fotbalul romanesc nu mai reuseste sa scape s-a catarat in fruntea FRF in ‘90, dupa o Adunare Generala controlata si dirijata de fostul sau mentor, Mircea Angelescu. In memoriile scrise acum cativa ani, acesta din urma a marturisit ca a facut o mare greseala sprijinindu-l pe Sandu. De atunci, Nasul n-a mai parasit fotoliul prezidential, in care a strans deja patru mandate. Are la activ patru calificari la turneele finale ale Mondialelor si Europenelor (‘94, ‘96, ‘98, 2000), trei esecuri (‘92, 2002, 2004) si un al patrulea ca si bifat (2006). Marile performante ale anilor ‘90 au fost insa realizate de generatia de aur a lui Hagi, echipa nationala construita de Lucescu si Ienei inainte de sosirea sa in fruntea FRF.

Sub domnia sa, fotbalul romanesc s-a dus insa de rapa la propriu. Blaturile au inflorit, Cooperativa si-a trait anii de glorie, baza materiala s-a distrus, fotbalul nostru a fost invadat de profitori, escroci si amatori. Bomboana pe coliva o pune acelasi Mircea Sandu, care luni a declarat, cu un tupeu incredibil, ca "salariul meu (n.r. - 1.500 de dolari pe luna) e mic pentru cele 60 milioane de dolari pe care le-am adus! Oricum, am fost prost ca nu mi-am facut de la inceput salariul asta!".


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.