Editia din acest an a BCR Open Romania pare sa le poarte mai mult noroc jucatorilor nostri. Atat Andrei Pavel, cat si Victor Hanescu s-au calificat ieri in semifinalele competitiei, pastrand sanse ca un roman sa castige cea de-a 10-a editie a competitiei bucurestene.

Victor Hanescu a fost primul roman intrat ieri pe zgura de la Arenele BNR. Cap de serie numarul 4, bucuresteanul a avut o misiune usoara in fata lui Ruben Ramirez Hidalgo. Venit din calificari, spaniolul a pierdut in fata romanului care s-a impus cu scorul de 6-4, 6-4. Victor Hanescu s-a calificat astfel in semifinalele turneului BCR Open Romania, dotat cu premii in valoare totala de 323.250 de euro, si va juca in aceasta dupa-amiaza cu rusul Igor Andreev, finalistul de anul trecut, care l-a invins, cu scorul de 4-6, 6-1, 6-1, pe principalul favorit al turneului, argentinianul Mariano Puerta. Pentru calificarea in semifinale, Hanescu va primi 15 puncte ATP si un cec in valoare de 15.300 de euro.

"Castigarea turneului pare tot mai aproape. Vor urma meciuri din ce in ce mai grele, voi juca impotriva lui Andreev, jucator foarte bun pe zgura, va fi greu, dar vad ca am jucat bine azi, foarte solid, de la inceput pana la sfarsit, asa ca am incredere ca voi castiga si maine", a declarat Hanescu, la conferinta de presa de dupa meciul de ieri. Intrebat daca a mai jucat cu Andreev, Hanescu a spus initial ca nu isi mai aminteste, dupa care din sala i s-a spus ca a fost invins de tenismanul rus chiar in acest an. Hanescu a raspuns, razand: "Am uitat, pe astea le uit repede. Acum imi amintesc ca m-a batut, dar aici va fi altfel".

Tenismanul roman considera ca Andreev este un jucator mai constant decat Puerta: "In acest sezon, rusul a fost mai constant. Chiar daca Puerta a jucat finala la Roland Garros, Andreev este mult mai constant pe zgura, practic in fiecare turneu este in sferturi sau semifinala. Are un joc solid si este periculos". Hanescu a mai spus ca semifinala la BCR Open Romania este un rezultat important in cariera sa. "Am mai jucat o semifinala la New Haven, un turneu mai bine cotat ca premii, dar pentru mine semifinala de aici este un rezultat deosebit, pentru ca sunt acasa si imi doream foarte mult sa merg cat mai departe", a spus jucatorul nostru, adaugand ca este mult mai motivat cand joaca pe teren propriu.

Meci usor si pentru Pavel

Dupa ce miercuri seara s-a chinuit aproape trei ore sa treaca de Oliver Marach, ieri Andrei Pavel a avut o misiune facila in fata germanului Florian Mayer, locul 66 ATP. Constanteanul a castigat lejer primul set cu 7-5 si a inceput tare si actul secund. Germanul si-a revenit in setul doi insa nu a reusit decat sa duca in tie-break actul secund care a fost castigat tot de tenismanul nostru. Scor final 7-5, 7-6 pentru Pavel care s-a calificat pentru prima data in semifinalele turneului bucurestean. Tot ieri, cuplul Victor Hanescu/Andrei Pavel a jucat la dublu cu perechea Mariusz Fyrstenberg/Matkowski, in sferturile competitiei de dublu, meci desfasurat dupa inchiderea editiei.

Surpriza zilei: Puerta a fost eliminat

Ieri am avut parte de cea mai mare surpriza a acestei editii a openului bucurestean. Tenismanul argentinian Mariano Puerta, cap de serie numarul unu, a fost eliminat in sferturile de finala la BCR Open Romania.

Puerta a fost invins, surprinzator, cu scorul de 4-6, 6-1, 6-1, de rusul Igor Andreev. Finalist anul trecut la Bucuresti, Andreev va juca azi in semifinale cuVictor Hanescu, cap de serie numarul 4. Tot ieri, Open Romania a ramas si fara principalii favoriti din competitia de dublu. Perechea Juan Ignacio Chela/Luis Horna (Argentina/Peru) a invins, in sferturile de finala, cu scorul de 6-3, 6-3, cuplul argentinian Martin Garcia/Mariano Hood, cap de serie numarul 1. Chela si Horna vor juca in semifinale cu perechea argentiniana Jose Acasuso/Sebastian Prieto, cap de serie numarul 3.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.