Dinamo, trezita de reusita lui Zicu, a atacat furibund dupa pauza si a devenit principala candidata la calificarea in grupe

Fata de ultima etapa de campionat, Ioan Andone a facut o singura schimbare. In fata a preferat plusul de tehnica al lui Zicu in schimbul vitezei lui Bratu. Dinamo a inceput greoi meciul. I-a lipsit exact viteza, mai ales la mijloc, unde Margaritescu a fost sufocat de "clestele" Cahill-Davies. Cum lui Plesan si mai ales lui Grigorie le-a lipsit inspiratia la constructie, Everton a jucat exact ce i-a convenit. Avind si un plus de agresivitate, mai ales pe benzi, cu agilii Osman si McFadden, "locotenentii" singurului virf, masivul Bent.

Si totusi, Dinamo a punctat prima. La o faza in viteza, antidot pentru masiva aparare engleza: Zicu a pus o pasa fina pentru Petre, iar la capatul centrarii acestuia s-a aflat plonjonul de 1-0 al lui Claudiu Niculescu (27). Englezii nu si-au pierdut insa cumpatul, au continuat sa arunce mingi in careu. Defensiva dinamovista nu a tinut cont de stereotipia britanica si dupa numai trei minute de euforie a platit. Davies a centrat, iar Yobo, fara opozitie, l-a "pasat" pe Gaev, clasic, cu capul (30). Zicu a avut ocazia desprinderii, dar lobul sau a fost prea scurt (38), iar Niculescu a irosit si el o lovitura libera de la 20 de metri.

La reluare, Dinamo a inceput ceva mai sus in terenul lui Everton. In cautarea golului, Andone l-a impins mai in fata si pe Grigorie. Densitatea fazelor de atac a crescut, dar Niculescu (48, 51) nu si-a reglat tirul. A centrat insa perfect pentru Zicu (52), care a deviat felin balonul in plasa unui Martin neputincios. A fost inceputul unui iures al haitei, dornica de mai mult. Bratu a intrat cu un plus de viteza. Si furia "ciinilor" a fost rasplatita. "Piticul" Petre (70) si ghiuleaua lui Bratu (75) au pus ciresele pe un tort care seamna tot mai mult cu unul pentru marea premiera: grupele UEFA.

Goian, huiduit de fani

Fundasul dinamovist Lucian Goian, care a gafat la faza in urma careia englezii au restabilit egalitatea la 1, a fost cel mai apostrofat jucator de pe teren in meciul de aseara. Suporterii alb-rosii l-au fluierat pe toata durata meciului, avind o reticenta fata de el din sezonul trecut, de la meciul cu Rapid (2-2), cind Goian a fost considerat vinovat de primirea golului al doilea al giulestenilor, care au egalat in minutul 92.

Sfat de la Dinu

Inaintea partidei impotriva englezilor de la Everton, Ioan Andone a primit citeva sfaturi de la Cornel Dinu. Printre altele, administratorul delegat ii atragea atentia antrenorului ca un jucator de viteza ca Bratu ar fi nimerit pentru duelurile cu lentul Weir, fundasul central stinga al echipei lui David Moyes. Preferindu-l pe Zicu, Andone a ignorat la prima vedere sfaturile lui Dinu. Doar la prima vedere, fiindca Zicu nu a sarjat in fata lui Weir, ci a fost atacantul de combinatie in fata si in interiorul careului advers. Asa se face ca, desi au vorbit limbi diferite, cei doi tehnicieni au ajuns la aceeasi concluzie.

Coada la WC-uri

Cei 1.500 de suporteri englezi au fost surprinsi de numarul redus de toalete ecologice pe care le-au gasit la stadion. Ei au format cozi imense la cele patru WC-uri aflate in zona peluzei de unde au urmarit meciul. Majoritatea fanilor lui Everton se aflau sub influenta bauturilor alcoolice, iar in momentul cind au vazut conditiile care sint la stadionul Dinamo au exclamat : "Norocul vostru este ca in Romania aveti femei frumoase!". Englezii au fost surprinsi ca pacientii de la Spitalul de Urgente pot viziona meciul din balcoanele spitalului.

Fan dinamovist decedat

In minutul 22 al partidei, unui spectator aflat la tribuna I a stadionului i s-a facut rau din cauza emotiilor. Fanul dinamovist se afla la meci impreuna cu nepotul sau, iar in momentul cind a lesinat s-a lovit cu capul de treptele de piatra, spargindu-si capul. El a primit primul ajutor abia dupa citeva minute de asteptare, dupa aceea fiind transportat la Spitalul de Urgente unde a decedat ]nainte de finalul meciului. Nepotul sau a fost preluat de un oficial dinamovist.


Despre autor:

Gazeta Sporturilor

Sursa: Gazeta Sporturilor


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.