In cazul unui esec drastic, tanarul antrenor va fi schimbat * Partida va incepe la ora 20, se va disputa cu portile inchise si va fi transmisa in direct de ProTV

Rapid a plecat ieri, la pranz, spre Olanda, pentru meciul de asta-seara, cu Feyenoord, din primul tur al Cupei UEFA. Fara un moral foarte ridicat, dupa debutul modest de campionat si scandalurile venite in consecinta, giulestenii spera sa obtina un rezultat onorabil in compania uneia dintre cele mai titrate echipe olandeze. Asa cum se stie, rezultatele slabe din primele cinci etape au adus enervarea patronului George Copos, care l-a si demis pentru o noapte pe antrenorul Razvan Lucescu, reinstalat a doua zi la presiunea jucatorilor si a fanilor.

Fotbalistii si-au asumat responsabilitatea rezultatelor, iar primele capete au cazut marti, cand Dinu Gheorghe, presedintele executiv al giulestenilor, a anuntat rezilierea contractului lui Mara, trimiterea la echipa a doua a lui Flavius Moldovan si amendarea lui Vasilache. Cei trei au petrecut sambata noaptea cu alcool si voie buna, la cateva ore dupa ce Rapid atragea din nou atentia printr-un 3-3 la Galati, dupa ce bucurestenii au condus cu 3-0. Surse din conducerea clubului afirma ca Razvan Lucescu isi joaca postul diseara, in cazul unui esec drastic, fara sperante de calificare in returul de peste doua saptamani de la Bucuresti, antrenorul urmand sa fie demis.

De altfel, si ieri, la plecarea spre Olanda, in lotul giulestenilor era vizibila o stare de neliniste, atat tehnicianul, cat si presedintele refuzand sa faca declaratii. Au facut-o, in schimb, jucatorii, care s-au apucat din nou sa spere in rezultate bune. "Feyenoord are foarte multi jucatori buni, intreaga echipa este puternica, nu pot numi un singur jucator. Am studiat foarte mult jocul lor si speram intr-un rezultat favorabil. Trebuie sa ne autodepasim si sa fim o echipa unita", a spus Danut Coman, portarul Rapidului. Intrebat daca ar fi o greseala ca Rapid sa joace la 0-0, Coman a raspuns: "Sa dea Dumnezeu sa fie 0-0".

Daniel Niculae era de parere ca Rapid trebuie sa joace agresiv pentru a obtine un rezultat bun la Rotterdam. "Feyenoord are o aparare solida si un atac foarte bun. Noi trebuie sa jucam agresiv si aproape de perfect, pentru ca si ei au puncte slabe, astfel ca trebuie sa ne jucam sansele pana la capat. Mergem sa jucam fotbal, nu sa ne inchidem, nu suntem echipa italiana", a spus Niculae. Rapidul a deplasat la Rotterdam un lot de doar 18 jucatori, Ionut Stancu - suspendat, Romeo Stancu - accidentat, Flavius Moldovan - trimis la echipa a doua, Emilian Dolha, Lucian Burdujan, Adrian Rusu si Marius Postolache fiind lasati la Bucuresti.

Feyenoord le cere fanilor sa stea acasa

Conducerea lui Feyenoord le-a solicitat suporterilor sai, care nu pot urmari intalnirea de astazi pe viu, fiindca stadionul este suspendat o etapa, sa nu se adune in apropierea arenei la ora meciului cu Rapid, pentru ca reprezinta "un risc inoportun", informeaza site-ul oficial al clubului olandez. Cererea a venit in urma anunturilor aparute pe diferite site-uri ale suporterilor olandezi, care isi dadeau intalnire in jurul arenei "De Kuip". "Clubul Feyenoord apreciaza atasamentul fanilor, insa o afluenta a suporterilor in jurul arenei la acest meci nu este de dorit. Indiferent de cat de bine intentionate sunt aceste planuri, clubul le considera un risc inoportun, care ar putea duce la o noua pedeapsa din partea UEFA", se mai precizeaza in comunicat.

Probabil ca sefii lui Feyenoord se tem de reactiile violente ale fanilor, fiindca suporterii lui Inter nu au primit o solicitare similara atunci cand echipa lor a jucat pe teren propriu cu Sahtar, in turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor. Arena "De Kuip" a fost suspendata o etapa in urma incidentelor care au avut loc pe 24 februarie, la meciul disputat de Feyenoord cu Sporting Lisabona, tot in Cupa UEFA.

Lobont a spionat pentru Rapid

Razvan Lucescu a admis marti seara, inaintea ultimului antrenament efectuat de echipa sa in tara, ca Feyenoord are prima sansa de calificare. "Intalnim un adversar dificil, disciplinat tactic, cu jucatori de forta, dar si foarte tehnici. Este o echipa extrem de periculoasa, atunci cand este cu fata la poarta, insa Rapid este capabil sa faca un meci mare. Avem un usor avantaj ca la Rotterdam se va juca fara spectatori, dar pornim cu sansa a doua, pentru ca fotbalul olandez este mult peste cel romanesc. Sunt increzator ca vom face un meci mare", a spus Lucescu.

Antrenorul Rapidului a anuntat ca in pregatirea meciului de azi, s-a bazat si pe notitele lui Danny Blind, antrenorul lui Ajax, facute la partida cu Feyenoord, de acum doua saptamani, care i-au fost trimise de Bogdan Lobont. Acesta a anuntat ca va fi prezent in tribunele lui "De Kuip" in aceasta seara, el urmand sa figureze printre invitatii oficialilor rapidisti.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.