Seful arbitrilor a raspuns ieri acuzelor venite din partea finantatorului de la FC Vaslui

Presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Ion Craciunescu, a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca s-a adresat Comisiei de Disciplina a FRF ca urmare a acuzelor formulate la adresa sa si a arbitrilor de finantatorul lui FC Vaslui, Adrian Porumboiu.

"Atat timp cat spune ca ma numeste pe mine in fruntea CCA prin telefoanele pe care le da, ca vorbeste cu Mircea Sandu sa ma puna acolo, ca dansul i-a facut pe unii centrali arbitri internationali, ma fac sa ma gandesc daca nu cumva polul arbitrajului si al fotbalului romanesc il detine Porumboiu. Si s-ar putea sa-l detina. Noi ne-am adresat Comisiei de Disciplina, iar dansul va raspunde. Eu inteleg ca sunt lucruri spuse la manie, dar nu poti sa te joci, indiferent cat de apropiata e persoana respectiva. Lucrurile s-au impins mult prea departe si nu mai pot continua astfel. Iar CCA este decisa sa nu tolereze nimic de la nimeni", a spus Craciunescu.

Porumboiu l-a acuzat pe presedintele CCA ca are ca scop retrogradarea gruparii pe care o conduce. De asemenea, Porumboiu a spus ca el l-a numit pe Craciunescu in functie dupa o discutie pe care a avut-o cu presedintele FRF, Mircea Sandu. Craciunescu a precizat de asemenea ca forul pe care il conduce va analiza si va lua masurile disciplinare necesare impotriva lui Porumboiu, care are si statut de observator international. "Vom analiza in cadrul CCA sanctiunile care i se vor da lui Porumboiu pentru ca dansul, desi este finantator la o echipa, are si statut de observator international si ceea ce face dansul nu poate fi tolerat si trecut cu vederea", a mentionat Craciunescu.

Seful CCA a explicat ca arbitrii il pot actiona in instanta pe Porumboiu daca nu vor fi multumiti de sanctiunile Comisiei de Disciplina a FRF. "Toti arbitrii sunt decisi sa inainteze memorii catre comisiile FRF. Dar in regulamentul nostru scrie foarte clar ca daca nu sunt satisfacuti de sanctiunile comisiilor federale se pot adresa instantelor de judecata".

Referitor la acuzatia lui Porumboiu, conform careia ii acopera pe unii arbitri care au gresit, presedintele CCA a afirmat: "Acuzatia este foarte grava. Dansul a spus ca Balaj are afaceri cu Schorsch si ca are dovezi pe care le va pune la dispozitia presei. Motivul supararii lui Porumboiu este faptul ca nu am luat masuri in acest caz. Dansul a spus ca acesta este similar cu ce s-a intamplat cu Helesteanu. Adica pe Helesteanu l-am scos, iar pe Balaj il acopar. Dar diferenta este foarte mare. Helesteanu a recunoscut ca are afaceri cu o anumita persoana, in timp ce Balaj spune ca daca se dovedeste ca are afaceri cu Schorsch accepta sa fie dat afara din arbitraj. Porumboiu a spus ca aduce probe, dar nu a facut-o. Eu nu pot sa iau o masura numai pentru ca spune�o anumita persoana. Eu nu pot sa ma joc, pentru ca este un arbitru international, iar apoi UEFA ma intreaba de�ce l-am sanctionat".

Presedintele CCA a negat faptul ca l-a amenintat pe Marian Salomir ca daca greseste in favoarea lui FC Vaslui il va scoate din arbitraj si a precizat ca nu a mai discutat cu Porumboiu in ultima perioada. "Pretul pe care il platesc este foarte mare, ma refer la pierderea unui prieten, dar eu nu m-am abatut niciodata de la calea mea, pentru ca pun suflet si pasiune in ceea ce fac. Acum nu cred ca mai este cazul sa-l sun pe Porumboiu, pentru ca lucrurile au devenit foarte violente", a explicat Craciunescu.

Acesta a afirmat ca demisia sa nu este o varianta in aceasta situatie. "Niciodata nu m-am gandit sa renunt. Sunt o forta tare, m-am gandit mereu sa renunte cei care se folosesc de mijloacele acestea neloiale. Sa se dea dansii la o parte, eu nu am de ce", a subliniat Craciunescu. Referitor la acuzatia fostului membru al CCA, Vasile Avram, cum ca a facut regulamentul de organizare si desfasurare a activitatii arbitrilor fara sa se consulte cu ceilalti membri ai CCA, Craciunescu a spus: "Actualul regulament a fost dat spre analiza fiecarui membru al CCA, multi au adus amendamente, iar el a fost aprobat in unanimitate de Comitetul Executiv. Avram spune ca am incalcat regulamentul scotandu-l pe dansul din CCA. Dar regulamentul prevede clar ca presedintele este numit de presedintele FRF. Apoi presedintele este cel care numeste membrii CCA. Eu am decis reducerea numarului membrilor CCA la 7, iar Comitetul Executiv a aprobat fara nici o retinere. Pentru ca si cheltuielile CCA sunt destul de mari. Si Avram a primit un costum de haine, si camasa, si cravata, si doua treninguri, si pantaloni, si mese la cursuri, si asa mai departe".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.