La Open Romania, atit Victor Crivoi, cit si Razvan Sabau au afirmat ca au avut probleme cu vederea. In plus, Victor Crivoi a anuntat ca nu are rezistenta, fiind decis ca pe viitor sa ia mai multe minerale

Numarul 318 ATP, jucatorul roman de tenis, Victor Crivoi, a fost la un pas de a produce surpriza la Open Romania, turneu dotat cu premii in valoare de 302.000 de euro. Aflat in premiera la un turneu din circuitul ATP, gratie unui wild-card, Crivoi l-a condus pe mult mai experimentatul jucator francez Florent Serra cu 6-3, 4-0. Ba, chiar in setul doi, romanul a avut trei mingi de meci. Nu le-a valorificat insa, iar asta l-a costat in final. Francezul a reusit sa intoarca rezultatul si sa se califice in turul secund, cu scorul final 3-6, 7-6 (5), 6-1.

"De la 4-0 in setul doi, nu mai vedeam mingea cum trebuie. Am obosit foarte tare, nu mai aveam control asupra mingii. Am avut si putin nenoroc, asta e. In plus, in setul decisiv am fost nevoit sa apelez la medic. Am avut crampe la piciorul sting si probleme la coapse, te solicita un astfel de meci. Pentru a nu mai avea astfel de probleme pe viitor, voi lua medicamente mai bune, magneziu si altele", a spus Crivoi. In cazul in care ar fi cucerit trofeul "Nastase-Tiriac", jucatorul roman ar fi cistigat un premiu suplimentar in valoare de 100.000 de euro din partea lui Bogdan Enoiu, unul dintre organizatori. "Domnul Enoiu a spus o metafora. Daca mi-ar fi promis ca imi da 100.000 de euro daca trec de primul tur era altceva. Acum ma impuscam in cap", a mai spus Crivoi.

Nevoia de ochelari

Nici Razvan Sabau nu a reusit sa acceada in turul doi al turneului bucurestean, fiind invins destul de categoric, 4-6, 3-6, de italianul Davide Sanguinetti, cel care reusise sa treaca de patru runde la US Open. Pentru evolutia stearsa din acest meci, romanul a gasit "vinovatul": lumina artificiala. "Nu vad bine mingea la lumina artificiala. De doi ani am probleme cu ochii, dar acum s-a confirmat ca am nevoie de ochelari. Am gresit ca nu le-am cerut organizatorilor sa joc la lumina naturala. M-am simtit neputincios in acest meci. Nu vedeam mingea decit cind era foarte aproape de mine si nu mai puteam reactiona. Pe viitor ma voi feri sa joc in nocturna sau voi purta ochelari ca Victor Crivoi", a spus Sabau.

Sabau risca sa fie amendat de ATP

Necazurile lui Sabau s-ar putea sa nu se opreasca aici. Nemultumit de jocul in fata lui Sanguinetti, romanul si-a varsat nervii pe jurnalistul Marius Chican, pe care l-a injurat in prezenta responsabilului ATP. Pentru ca acesta i-a facut referat, Sabau risca sa fie amendat cu o suma cuprinsa intre 500 si 800 de euro. Singurii romani care au reusit o victorie in prima zi a intrecerii de la BNR au fost Ion Moldovan si Gabriel Moraru. In runda inaugurala, dublul Moldovan/Moraru a dispus, cu scorul de 6-1, 6-2, de perechea argentiniana Carlos Berlocq/Mariano Puerta.

Tiriac face ordine la BNR

Asa cum a promis, Ion Tiriac a fost prezent in prima zi a turneului de tenis de la Arenele BNR. El si-a luat in serios rolul de proprietar, facind "curatenie" printre spectatori. Astfel, fostul tenisman a gonit mai multi copii, care poposisera in logiile goale.

Gestul nu i-a scapat lui Marius Tuca, ziaristul prezentindu-i lui Tiriac invitatia pentru a-si justifica prezenta intr-una dintre logii.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.