FC Vaslui - Jiul, 1-2, a coincis cu demisia lui Basarab Panduru, revenirea lui Mircea Rednic si cu un atac fara precedent al lui Adrian Porumboiu la adresa sefului CCA, Ion Craciunescu. "Eu am negociat cu Mircea Sandu instalarea lui Craciunescu in fruntea arbitrilor, asa ca trebuie sa stea drepti in fata mea. Ca si alte echipe, Jiul este in subordinea lui Dinamo, iar jucatorii mei sunt doar niste nesimtiti", s-a dezlantuit Porumboiu, care si-a exprimat si intentia de a renunta la sustinerea financiara a echipei FC Vaslui.

Libertatea: Patru infrangeri din cinci meciuri. Cine e de vina?
Adrian Porumboiu: Cu Jiul am plecat din nou cu handicap, dupa ce Nivaldo a fost faultat la mijlocul terenului, iar Salomir a dat lovitura libera pentru mineri, faza din care a iesit primul gol al oaspetilor.

Iar puneti esecul in carca arbitrilor?
Departe de mine acest gand. Jucatorii Vasluiului sunt niste nesimtiti, caractere zero, iar Panduru, care a demisionat, chiar exagereaza crezand ca toti fotbalistii nostri sunt prosti facuti gramada. Mircea Rednic va fi noul antrenor al Vasluiului pentru doi ani. Oricum, spoiala de credibilitate insuflata de Ion Craciunescu nu exista, pentru ca arbitrii conduc meciurile cu teama ca vor fi executati daca nu iese treaba conform planurilor sefului CCA. Telul lui Craciunescu este sa infunde Vasluiul asa cum, in urma cu doi ani, a executat Ceahlaul.

Ii luati apararea lui Gheorghe stefan?
Craciunescu se hraneste din mizeriile de genul acesta. si stefan, si eu am fost executati tot de Salomir, la comanda sefului sau, care are cate doua orgasme pe secunda cand reuseste sa ne infunde. Eram prieten cu el cand se lupta cu Pinalti si stiu cum proceda. E fraier, macar daca schimba si el metodele, dar si pe mine vrea sa ma faca la fel. Craciunescu a construit o adevarata casta in arbitrajul romanesc, se acopera intre ei si, cand pornesc morisca, e pericol. Ma simt vizat, pentru ca arbitrii sunt bombardati cu mesaje clare prin care li se spune practic cu cine sa traga. N-am nimic cu Salomir, el e curat, dar prostut. il acuz doar ca n-are personalitate. N-are minte si i-e frica de Craciunescu. De altfel, i-a spus asta chiar observatorului partidei, Alexandru Boc.

Adica?
Boc mi-a dezvaluit ca i-a zis Salomir inainte de meci ca e ingrozit de faptul ca ar putea gresi in favoarea Vasluiului, pentru ca l-ar arde sigur Craciunescu. Sunt dezamagit, deoarece l-am sustinut in anii trecuti dar se vede treaba ca Ion Craciunescu nu e departe de Dan Petrescu si Nicolae Grigorescu. N-am ce sa mai vorbesc cu el, poate doar asa, ca de la angajat la patron. El trebuie sa stea drepti pe scari in fata mea, pentru ca datorita mie a ajuns unde e acum.

Mai exact?
Domn'e, eu l-am pus pe Ion Craciunescu in fruntea arbitrajului romanesc. Am negociat personal cu seful FRF, Mircea Sandu, numirea sa. Ne-am intalnit intr-o sedinta 15 insi si am supus la vot. Pe Craciunescu nu l-a ales nimeni, avea doar un punct, ca se votase singur. Toata lumea credea ca eu vreau sa preiau sefia. Atunci am decis sa votam deschis si le-am spus lui Rainea si lui Gheorghe Constantin sa-l voteze pe Craciunescu. Asa a ajuns el in fruntea CCA. Planurile si programul Comisiei sunt facute tot de mine, din acest motiv se si alege un presedinte pe patru ani. Initial, erau 15 membri, Craciunescu a eliminat patru, mai tarziu se va multumi cu sapte, apoi cu cinci, pana cand va ramane doar el.

Cine ar putea fi succesorul lui Craciunescu?
Il las in fruntea arbitrajului pana ii cresc barba si rautatile in piept. Nu va mosteni el CCA, pentru ca doar Mircea Sandu e vesnic. Cand va fi gonit de acolo, tot la prieteni se aciueaza. il primesc eu, pentru ca Ion Craciunescu va sfarsi vanzand faina la morile mele. Nu-l va mai ajuta nimeni, asa ca nu pot
sa-l las pe drumuri. Ca prieten, nu i-am cerut sa avantajeze FC Vaslui, dar ca om de fotbal am dreptul sa-i cer sa faca ordine, nu sa inventeze fante de lumina si jucatori cu trei picioare. Craciunescu n-a fost in stare sa lanseze vreun arbitru. Cu exceptia lui Sebastian Coltescu, seful CCA n-a mai gasit pe nimeni.

Va rezista Vasluiul in Divizia A?
Dupa infrangerea cu Jiul am avut pentru prima data impulsul de a renunta la finantarea echipei, dar m-am razgandit. Desi va fi dificil, FC Vaslui va supravietui totusi in prima divizie. Jiul si alte echipe sunt in subordinea lui Dinamo, asa ca fiecare lupta cum poate.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.