Cel mai in forma jucator roman al momentului va juca in primul tur cu italianul Starace, iar in turul secund l-ar putea intalni pe Razvan Sabau

Cea de-a X-a editie a turneului international de tenis "BCR Open Romania 2005", care va debuta, azi, pe terenurile din Parcul cu Platani, se anunta una dintre cele mai puternice de pana acum, prin prezenta a nu mai putin de 21 de jucatori din Top 100 ATP, favoritul principal, argentinianul Mariano Puerta, fiind clasat pe locul 10. Finalist in acest an la Roland Garros, Puerta a sosit inca de vineri la Bucuresti si va juca in turul inaugural, conform tragerii la sorti efectuate, sambata, in prezenta Nadiei Comaneci si a lui Ion Tiriac, impotriva sarbului Janko Tipsarevic.

Pe tabloul principal al intrecerii dotate cu premii in valoare de peste 300.000 de euro se afla si patru romani, in frunte cu liderii echipei noastre de Cupa Davis, Victor Hanescu (cap de serie nr. 4) si Andrei Pavel (cap de serie nr. 3), care vor incerca sa sparga gheata si sa cucereasca in premiera trofeul pus in joc (n.n. - pana acum, jucatorii spanioli s-au impus de sapte ori, celelalte doua editii fiind adjudecate de un australian si un argentinian).

Din pacate, daca Victor Hanescu, cel mai in forma jucator roman al momentului, a avut parte de zambetul Zeitei Fortuna la tragerea la sorti, urmand sa evolueze in primul tur impotriva italianului Potito Starace, in schimb, Andrei Pavel nu poate spune acelasi lucru, urmand sa primeasca replica unui ex-castigator al turneului de la Bucuresti, spaniolul Alberto Martin. Ceilalti doi romani prezenti pe tabloul principal, Razvan Sabau si Victor Crivoi, vor juca in primul tur cu italianul Davide Sanguinetti, un abonat permanent al intrecerii patronate de Ion Tiriac, si respectiv francezul Florent Serra.

In urma evolutiilor foarte bune din acest sezon, Victor Hanescu este creditat cu cele mai mari sanse la o victorie in premiera pentru Romania pe zgura de la Arenele BNR, cel mai bine clasat roman in topul ATP (locul 40) fiind, totusi, destul de rezervat in declaratii, chiar daca este oarecum favorizat de tragerea la sorti, unde a obtinut un culoar bun. "Sper sa joc cat mai bine si sa fac spectacol. Nu ma gandesc ca as putea castiga, pentru ca sunt prezenti la Bucuresti foarte multi jucatori buni. Nu vreau sa ma gandesc la acest lucru, desi mi-l doresc, dar daca pui presiune nu este bine. Sa trec de primele tururi si apoi vom vedea", a punctat Hanescu, adaugand ca nu s-a pregatit in mod deosebit pentru "BCR Open Romania 2005" deoarece n-a avut prea mult timp la dispozitie dupa US Open.

De mentionat ca, la fel ca in ceilalti ani, si cea de-a X-a editie a turneului de la Bucuresti este punctata de diferite manifestari extrasportive, dar si de cateva meciuri demonstrative de mare atractie, organizatorii anuntand in program, pentru marti dupa-amiaza, un duel intre doi mari campioni, Goran Ivanisevic si Thomas Muster, chiar de ziua jucatorului croat, dar si o partida de dublu pentru duminica, intre perechea Mansour Bahrami - Ilie Nastase si doi jucatori romani, probabil Florin Segarceanu si Dinu Pescariu. In alta ordine de idei, biletele de intrare variaza de la 50.000 lei, pentru meciurile de azi, la 500.000 lei, pentru marti, cand este programat meciul dintre Muster si Ivanisevic. Pentru reuniunile de miercuri si joi un tichet costa 100.000 de lei, iar pentru ultimele faze 150.000 de lei.

Programul de azi

Razvan Sabau va debuta, azi, in turul inaugural, urmand sa joace impotriva italianului Davide Sanguinetti, pe terenul central, dupa ora 20. Pe acelasi teren, de la ora 12, se vor intalni francezul Paul Henri Mathieu si spaniolul David Sanchez, iar dupa ora 13.45, se va disputa o partida din calificari. Conform programului, azi va mai avea loc disputa dintre argentinienii Juan Ignacio Chela si Jose Acasuso, iar dupa ora 18, duelul dintre Florent Serra si Victor Crivoi. Pe terenul semicentral, de la ora 12, va avea loc meciul dintre germanul Florian Mayer si spaniolul Oscar Hernandez, urmat de partida de dublu Ion Moldovan/Gabriel Trifu - Carlos Berlocq/Mariano Puerta.

Meciul de dublu dintre spaniolii Nicolas Almargo/Alberto Martin si polonezii Mariusz Fyrstenberg/Marcin Matkowski va avea loc pe terenul doi, de la ora 12.00.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.