Fotbalul a ucis oameni din cauza emotiilor insuportabile. Fotbalul jucat la Tirgu Jiu in prima repriza a meciului cu Steaua era pe cale sa ucida din plictiseala. Fara puncte in clasament, noua echipa a lui Viorel Hizo si-a respectat blazonul de codasa vreme de 45 de minute. Bogoi si Scarlatache formeaza un cuplu de fundasi centrali prietenosi, Popete le tine hangul. Verdes si Disney se arata maestri ai obstructiilor si cam atit, iar linia de mijloc, cu Ursu, Vancea, Keca si Stefan, este sublima, dar lipseste cu desavirsire atunci cind trebuie sa furnizeze baloane utile celor din fata.

Marius Iordache a reusit singura actiune de fotbal a gorjenilor in minutul 7, la o patrundere frontala, pe stinga careului de 16 metri. In contrapartida, Paraschiv (8) a sutat periculos de la 25 de metri, putin pe linga poarta Pandurilor. Apoi, pe fondul plictiselii cronice instaurate din start, a picat golul. Nicolita a reluat cu latul in poarta lui Pustinjakovici dupa autul executat de Ogararu. Simplu, ca la un antrenament cu amicii de bere.

Lovitura de cap expediata de Dica (37) si sutul naprasnic al lui Bostina (45) anuntau insa schimbarea substantiala de ritm de dupa pauza. Intrarea lui Bertea in locul lui Verdes a modificat viteza de vagoneti cu carbuni a formatiei lui Hizo. Golul egalizator a cazut repede, pe cind Steaua se gindea deja la conservarea rezultatului. Reusita lui Iulian Stefan a pompat tupeu in gleznele gorjenilor.
Disney a aratat ca nu-i doar o gluma exotica, mijlocasii au renascut, publicul a iesit din letargie.

Stelistii au ripostat imediat, iar careul Pandurilor s-a transformat intr-o zona de asediu. Ogararu si Nesu si-au satisfacut poftele ofensive, Paraschiv a mai si ridicat capul din pamint. Golul lui Bostina dintr-o lovitura libera batuta nu atit tare, cit inselator, a restabilit ierarhia valorica si pe tabela. Apoi, ratarea imensa a lui Dica, singur cu portarul Pustinjakovici, a aratat ca fotbalistul roman are vocatia irosirii. Singur si in grup.

Gol dupa schema lui Zenga

Fostul antrenor al Stelei a fost cel care a impus pentru prima oara in jocul Stelei aruncarea mingii in careu din aut, dupa o asemenea actiune inscriind ieri Banel Nicolita

Minutul 10 al partidei Pandurii - Steaua. Campioana beneficiaza de o lovitura de la margine din dreptul liniei careului mare advers. Ogararu arunca lung, pina in mijlocul suprafetei de pedeapsa a gazdelor, de unde Banel Nicolita, nemarcat de nimeni, a inscris lejer cu latul in stinga.

Schema in urma careia Steaua a marcat ieri golul de 1-0 a fost impusa in Ghencea de fostul antrenor al ros-albastrilor, Walter Zenga. Italianul a fost primul tehnician care a vazut la Ogararu calitati atletice deosebite si i-a cerut acestuia sa execute "auturile" lung, pina in careul advers. De altfel, Zenga ii impunea mai mereu fundasului dreapta al Stelei sa lucreze mai mult la sala de forta pentru a-si dezvolta forta din brate, ca sa poata arunca balonul cit mai mult cind repune mingea in joc din lovitura de margine.

Banel aplaudat

Steaua a fost primita cu aplauze ieri dupa-amiaza la Tirgu Jiu. Unul dintre cei mai aclamati a fost Banel Nicolita, jucator care a evoluat pentru prima data intr-un meci in deplasare dupa incidentele din etapa a 3-a, cind a fost fluierat si facut "tigan" la Timisoara. Chiar daca a avut citeva contre mai dure in timpul meciului cu fundasul stinga al gazdelor, Marius Iordache, Banel n-a atras antipatia publicului. Doar in momentul in care a fost schimbat cu Oprita, in minutul 60, el a fost huiduit de o parte a tribunei.

Robert Nita, Perisic si Osario n-au putut fi folositi

Noul antrenor al gorjenilor, Viorel Hizo, nu le-a putut trimite in teren impotriva Stelei pe cele 3 achizitii, atacantul Robert Nita, fundasul sirb Perisic si mijlocasul portughez Osario, venit de la Benfica Lisabona. Celor 3 nu le-a venit "cartea verde" pina cu o ora inaintea startului meciului, cind trebuia completata foaia meciului, astfel ca ei n-au avut drept de joc. Hizo spusese vineri ca "pe mine nu ma intereseaza, conducerea trebuie sa se dea peste cap sa-i faca buni de joc pe cei 3".

Stelistii s-au rugat la Manastirea Tismana

Ajunsa la Tirgu Jiu inca de simbata la prinz, cu mai bine de 24 de ore inaintea meciului, Steaua a avut ieri in program o plimbare in afara orasului lui Brincusi. Mai multi jucatori au ales in locul unei relaxari prin parcul unde se afla "Poarta Sarutului", o vizita la Manastirea Tismana, aflata la circa 25 de kilometri distanta de Tirgu Jiu. Fotbalistii lui Protasov s-au rugat in lacasul sfint pentru o victorie in meciul de ieri, dar mai ales pentru o calificare in grupele Cupei UEFA.


Despre autor:

Gazeta Sporturilor

Sursa: Gazeta Sporturilor


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.