Tenismenul bucurestean, numarul 40 in ierarhia ATP, spune ca nu se gandeste deocamdata la castigarea turneului * Astazi are loc tragerea la sorti a meciurilor de pe tabloul principal * Pretul biletelor variaza, in functie de ziua de concurs, de la 50.000 la 150.000 de lei

Victor Hanescu, numarul 40 in ierarhia ATP, (cel mai bine clasat jucator roman al momentului), este jucatorul roman cu cele mai mari sanse la o victorie in premiera pentru Romania pe zgura de la arenele BNR, unde se va desfasura a 10-a editie a BCR Open Romania in perioada 12-18 septembrie. Hanescu a fost anul trecut singurul roman calificat in sferturi de finala, unde a fost eliminat de italianul Volandri, egaland astfel performanta din 2003. De notat ca anul trecut Andrei Pavel, desemnat initial favoritul numarul unu nu a participat.

Victor Hanescu a declarat insa ca presiunea unui obiectiv atat de important i-ar putea afecta prestatia generala astfel ca incearca sa se concentreze in princpial aspura primului tur. "Sper sa joc cat mai bine, sa fac spectacol pe teren. Nu ma gandesc ca as putea castiga turneul, pentru ca sunt prezenti la Bucuresti multi jucatori buni. Nu vreau sa ma gandesc la acest lucru, desi mi-l doresc, dar daca pui presiune nu este bine. Sa trec de primele tururi si apoi vom vedea. Conteaza forma si importanta este bineinteles tragerea la sorti, pentru a evita jucatorii incomozi. O sa fiu favorit si voi intalni la inceput jucatori mai slab cotati si voi evita un duel timpuriu cu argentinianul Mariano Puerta sau spaniolul David Ferrer. Este posibil sa joc impotriva lui Andrei Pavel sau Razvan Sabau, dar va fi ca orice alt meci, poate ceva mai tensionat pentru ca jucam acasa in fata propriului public'', a declarat Victor Hanescu.

Acesta a adaugat ca nu s-a pregatit in mod deosebit pentru BCR Open Romania si n-a avut prea mult timp la dispozitie, dupa ce a fost eliminat la US Open. Hanescu a declarat ca se antreneaza pe zgura de la inceputul saptamanii si spera ca prestatiile sale sa fie cat mai bune pe masura ce va avansa in competitie. In alta ordine de idei, jucatorii romani care au fost aproape de o finala la Open Romania sunt Andrei Pavel, Adrian Voinea si Razvan Sabau, care au atins semifinalele. Pavel a jucat penultimul act in 1996 si 2002, Adrian Voinea in 1998, iar Razvan Sabau in 2003. Astazi, in prezenta oficialilor ATP, va avea loc de la ora 15.00 la Centrul de Presa din cadrul Arenelor BNR tragerea la sorti a jucatorilor care vor evolua pe tabloul principal.

Meciuri demonstrative cu foste glorii

Fata de editia precedenta, intrarea la meciuri se va face contracost. Biletele de intrare variaza de la 50.000 lei pentru luni, la 500.000 lei pentru marti, la 100.000 lei pentru miercuri si joi si la 150.000 lei de vineri pana duminica. Marti 13 septembrie are loc meciul demonstrativ dintre austriacul Thomas Muster si croatul Goran Ivanisevic, zi in care campionul de la Wimbledon implineste 34 de ani. Thomas Muster a castigat la randul sau turneul de la Rolland Garros.

Pe 18 septembrie, ultima zi a turneului, se va desfasura un alt meci demonstrativ, de data aceasta la dublu, intre perechea Mansour Bahrami - Ilie Nastase si doi jucatori romani, cel mai probabil Florin Segarceanu si Dinu Pescariu. Jucatorii eliminati in primul tur vor incasa un cec de 500 euro si 1 punct ATP, pentru calificarea in turul 2 cec-ul este de 3620 euro si 1 punct ATP, calificarea in optimi aduce un cec de 6150 euro si 3 puncte ATP, in sferturi - 10.450 euro si 8 puncte ATP, in semifinale 17.800 euro si 15 puncte ATP. Invingatorul primeste 51.400 euro si 35 puncte ATP, iar invinsul 30.230 euro si 24 puncte.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.